search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:39
MENU CLOSE

Αντζελίνα Τζολί: «Η τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ δεν δικαιολογεί τις αθώες ζωές που χάνονται στη Γάζα»

29.10.2023 21:26
ANGELINA JOLIE

Τη δική της παρέμβαση για τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έκανε η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

Με ανάρτησή της στο instagram, η χολιγουντιανή σταρ απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός την ώρα που ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπερνά τους 8.000.

Ειδικότερα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έγραψε: «Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες άρρωστη και θυμωμένη με την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, τον θάνατο τόσων αθώων πολιτών και αναρωτιόμουν πώς να βοηθήσω καλύτερα.

Προσεύχομαι κι εγώ για την άμεση, ασφαλή επιστροφή κάθε ομήρου και για τις οικογένειες που κουβαλούν τον αδιανόητο πόνο της δολοφονίας ενός αγαπημένου τους προσώπου. Πάνω απ’ όλα, για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν και για τα πολλά παιδιά που τώρα μένουν ορφανά.

Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι μια πράξη τρομοκρατίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν με τον βομβαρδισμό ενός άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο οποίος δεν έχει πουθενά να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό, δεν έχει δυνατότητα εκκένωσης, ούτε καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να αναζητήσει καταφύγιο».

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Τροποποίηση του Συντάγματος ο στόχος για τον δεύτερο αιώνα της Τουρκίας

Εισαγγελέας ΔΠΔ για Γάζα: «Εγείρεται ζήτημα ποινικών ευθυνών όταν παραβιάζονται δικαιώματα αμάχων»

Σφοδρές μάχες στη Γάζα – Κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:34