search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 02:54
MENU CLOSE

Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτός ο πόλεμος να εξαπλωθεί»

29.10.2023 19:21
PALESTINE

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε σήμερα πως το Ιράν δεν θέλει ο πόλεμος να εξαπλωθεί μετά την επίθεση παλαιστίνιων μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι.

«Δεν θέλουμε αυτός ο πόλεμος να εξαπλωθεί», δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν στο CNN.

Το Ιράν πιθανόν γνώριζε πως η Χαμάς σχεδίαζε επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ, έχουν πει οι ΗΠΑ, όμως οι αρχικές αναφορές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών έδειξαν πως ορισμένοι ιρανοί ηγέτες αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση, που είναι η πιο φονική στην ιστορία του Ισραήλ.

Ο Αμιραμπντολαχιάν απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς που συνδέουν απευθείας το Ιράν με τις επιθέσεις, αποκαλώντας τους αβάσιμους.

«Είχαμε πάντα πολιτική, μιντιακή και διεθνή υποστήριξη για την Παλαιστίνη. Ποτέ δεν το αρνηθήκαμε αυτό», εξήγησε.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά σε σχέση με αυτή την επιχείρηση που αποκαλείται Καταιγίδα Αλ Άκσα, δεν υπήρξε καμία σχέση σε αυτά τα δεδομένα ανάμεσα στο Ιράν και αυτή την επιχείρηση της Χαμάς, όχι η κυβέρνησή μου ή τμήμα της χώρας μου».

«Οι άνθρωποι στην περιοχή είναι οργισμένοι», πρόσθεσε, και «δεν παίρνουν εντολές από εμάς, ενεργούν ανάλογα με τα δικό τους συμφέρον. Επίσης, αυτό που συνέβη, αυτό που έγινε από τη Χαμάς, ήταν εντελώς παλαιστινιακό».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν στα Ηνωμένα Έθνη την Τρίτη πως δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση με το Ιράν, όμως ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε πως η Ουάσινγκτον θα δράσει γρήγορα και αποφασιστικά αν το Ιράν ή οι πληρεξούσιοί του επιτεθούν σε προσωπικό των ΗΠΑ οπουδήποτε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Ηχηρή έκκληση για ειρήνη από τους λαούς της Ευρώπης

Η σφαγή στη Γάζα προκαλεί αντιδράσεις: Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ισραήλ να διακρίνει τη Χαμάς από τους αμάχους   

Μάθιου Πέρι: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του σταρ των «Friends» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 01:08