search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:31
MENU CLOSE

Εκκενώθηκαν 20 σχολεία στο Παρίσι μετά από απειλές

30.10.2023 15:57
PARIS

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Παρίσι μετά από ειδοποίηση για βόμβες σε 20 εβραϊκά σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές σε πολλά εβραϊκά σχολεία σε όλο το Παρίσι στάλθηκαν στα σπίτια τους σήμερα το πρωί μετά από ανώνυμη απειλή για βόμβες.

Η απειλή στόχευε «20 εβραϊκά σχολεία στην περιοχή του Παρισιού», ανέφεραν στην The Jerusalem Post αρκετές πηγές στην εβραϊκή κοινότητα.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές που ανέφεραν: «Υπήρχε απειλή για βόμβα σε πολλά εβραϊκά σχολεία. Ορισμένα από αυτά τα σχολεία εκκενώθηκαν. Στα περισσότερα σχολεία, ζητήθηκε από τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι».

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία ερευνά τα σχολεία, ανέφερε ανώνυμη πηγή.

«Αν και όλοι είναι καλά, αυτό το γεγονός προκάλεσε πανικό στους γονείς. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και η κατάσταση στο Ισραήλ έχει τις επιπτώσεις της και σε εμάς».

Η Γαλλία φιλοξενεί σχεδόν μισό εκατομμύριο Εβραίους, οι μισοί από τους οποίους ζουν στο Παρίσι. Η σημερινές απειλές έρχονται μετά από μια έξαρση των αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία, με περισσότερα αντισημιτικά περιστατικά να έχουν αναφερθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από ό,τι το περασμένο έτος μαζί.

Συνολικά 501 αδικήματα, που κυμαίνονται από λεκτική κακοποίηση και αντισημιτικά γκράφιτι έως απειλές για θάνατο και σωματικές επιθέσεις, έχουν αναφερθεί από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Politico.

Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί σε συναγωγές σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Το δράμα του Σκωτσέζου πρωθυπουργού και η ετοιμότητα της SAS στην Κύπρο

Mάθιου Πέρι: Αποχαιρετώντας το πιο αστείο «Φιλαράκι» – «Όταν πεθάνω, να αναφέρετε το “Friends” μετά το “βοηθούσε ανθρώπους”»

Φρέντι Μπελέρης από τη φυλακή: Οι δικαστές διαστρεβλώνουν τον νόμο και αγνοούν διαδικαστικές προθεσμίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:27