search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 04:15
MENU CLOSE

Γάζα: Χτυπήθηκε το νοσοκομείο τουρκοπαλαιστινιακής φιλίας- Καταδικάζει η Τουρκία

30.10.2023 20:29
gaza vpmvardismoi 8776- new

Το τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο φιλίας στη Γάζα, για ασθενείς με καρκίνο χτύπησε το Ισραήλ. Έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικές επιδρομές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Το χτύπημα έπληξε τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, ενώ φωτογραφίες δείχνουν τις σοβαρές ζημιές που υπέστη.

Ο Δρ Subhi Skaik, γενικός διευθυντής του νοσοκομείου ανέφερε ότι «καρκινοπαθείς και ιατρικό προσωπικό», είναι σε κατάσταση πανικού. Κάνει λόγο για σοβαρές ζημιές «ως αποτέλεσμα της επανειλημμένης στόχευσης» από το Ισραήλ.

Σε ανάρτηση που έκανε η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Σήμερα, λάβαμε πληροφορίες και εικόνες από την αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα, την κατασκευή της οποίας υποστηρίξαμε. Υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα σφοδρών βομβαρδισμών και είναι άχρηστη».

«Η αποθήκη ανήκει στην Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, με την οποία συνεργαζόμαστε στις δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις της ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδιαίτερα τους υπαλλήλους και τους εθελοντές της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που εργάζονται για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών υπό αυστηρές συνθήκες» και προσθέτει ότι: «καταδικάζουμε σθεναρά κάθε επίθεση», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Anadolu, η Άγκυρα χρηματοδότησε την κατασκευή του νοσοκομείου (2011-2017), το οποίο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Παλαιστίνης με έκταση 34.800 τετραγωνικών μέτρων. Έχει έξι ορόφους και χωρητικότητα 180 κλινών.

Καταδικάζει την επίθεση το τουρκικό ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε «την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ στο Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας στη Γάζα».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, υπογραμμίζεται πως η επίθεση είναι «ανεξήγητη», δεδομένου ότι οι συντεταγμένες του νοσοκομείου ήταν γνωστές στις ισραηλινές αρχές.

«Η πολιορκία και τέτοιες απάνθρωπες επιθέσεις (…) παραβιάζουν ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας από το Ισραήλ να σταματήσει να στοχοποιεί αδιακρίτως τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας, του μοναδικού αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι οι εγκαταστάσεις υπέστησαν σημαντικές ζημιές από ισραηλινό πλήγμα.

Επικαλούμενο παλαιστινιακές πηγές, το Reuters μεταδίδει πως ζημιές έχουν υποστεί επίσης τα νοσοκομεία Αλ Σίφα και Αλ Κοντς στην πόλη της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Επικαλείται και τη… Βίβλο ο Νετανιάχου: Η Αγία Γραφή λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο – Καμία εκεχειρία με τους «βάρβαρους»

Μπέρνι Σάντερς: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα – Δεν έχει δικαίωμα να παίρνει αμερικανικά δολάρια για να σκοτώνει αμάχους

BBC: Ορατός ο κίνδυνος εμφάνισης μιας πιο απειλητικής από τη Χαμάς οργάνωσης μετά την ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49