search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:14
MENU CLOSE

Κάτω Αχαΐα: Μηνύσεις ετοιμάζει η 23χρονη για όσους υπονοούν ότι ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών της

30.10.2023 18:53
axaia_23xrone2
Screenhsot Alpha

Σε μηνύσεις αναμένεται να προχωρήσει η 23χρονη μητέρα των νεκρών μωρών στην Κάτω Αχαΐα ενάντια σε όποιον υπονοεί ότι ευθύνεται για τον θάνατό τους και τη χαρακτηρίζουν «Πισπιρίγκου».

«Θέλει να κάνει μήνυση στον τοπικό Τύπο που τη χαρακτηρίζουν ”Πισπιρίγκου” και -λυπάμαι βέβαια που θα το πω, αλλά η ίδια το προκάλεσε-, και κατά της βιολογικής μητέρας της, γιατί άφησε υπονοούμενα λέγοντας ότι μπορεί να πείραξε τα παιδιά και ότι παίρνει ουσίες», είπε η δικηγόρος της 23χρονης, Βούλα Δημητριάδου.

Εντός του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Mega, αναμένονται τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου και των δύο παιδιών.

«Με το που παραλάβω το πόρισμα της ιστοπαθολογικής, θα ζητήσω τον διορισμό δύο παιδιάτρων του Δημοσίου και θα θέσω κάποια ερωτήματα για το ποια είναι τα αίτια», τόνισε η δικηγόρος.

Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει η μητέρα και η γιαγιά, ενώ ο κύκλος των καταθέσεων θα συνεχιστεί με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, ενώ θα κληθούν και γιατροί.

Ξέσπασε η 23χρονη: «Με λένε “Πισπιρίγκου” παντού!» –

Σε δηλώσεις της στον Alpha πάντως η 23χρονη ανέφερε ότι ο κόσμος δεν σέβεται το πένθος της, ότι της συμπεριφέρονται άσχημα, τη βρίζουν και τη λένε «Ρούλα Πισπιρίγκου».

«Τώρα βρίζουν εμένα, αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε Πισπιρίγκου, παντού! Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», είπε χαρακτηριστικά.

Το τραγικό της ιστορίας είναι πως η νεαρή γυναίκα βίωσε και τον θάνατο της αδελφής της, όταν ήταν βρέφος, που «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με σπασμούς.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με τη νεαρή, είπαν ότι τα περιστατικά ήταν παρόμοια και γι’ αυτό διενεργείται γονιδιακός έλεγχος.

Αχαΐα: Ο θάνατος του πρώτου βρέφους

Για τα παιδιά που έχασε, η 23χρονη είπε ότι το πρώτο πέθανε σε ηλικία 20 ημερών. «Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγόταν. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μου είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μου είπε “το παιδάκι φεύγει”. Το καταλάβαινε η γυναίκα», ανέφερε. Το βρέφος πέθανε στο Κέντρο Υγείας και όπως είπε, όταν το παρέλαβαν οι γιατροί είχε σφυγμούς, αλλά δεν μπόρεσαν να το σώσουν.

Αχαΐα: Ο θάνατος του δεύτερου βρέφους

Για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της ανέφερε: «Άργησα να το μάθω. Δεν είχα, δηλαδή, τίποτα. Ούτε κάποια καθυστέρηση, ούτε να φαίνεται, τίποτα. Δεν ήθελα να το “ρίξω”», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, η 23χρονη είπε ότι δεν είχε ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά στο μωρό της. «Το πήγαμε στο νοσοκομείο το παιδί. Γυρνάγανε τα μάτια της και δεν είχε καλή εστίαση. Σαν λιποθυμικό επεισόδιο είπαν στο Κέντρο Υγείας. Αλλά, όταν την πήγαν πάνω, είπαν ότι ήταν όλα φυσιολογικά», ανέφερε.

Μητέρα της 23χρονης: «Δεν ξέρω τι συνέβη στα παιδιά, κρατάω «μικρό καλάθι» με αυτά που ακούω»

Η μητέρα της 23χρονης είχε μιλήσε σε εκπομπή του Mega πριν από 3 ημέρες όπου νωρίτερα μίλησε η δικηγόρος της κόρης της. Η γιαγιά των δύο βρεφών επιτέθηκε στη δικηγόρο για το γεγονός ότι υποστήριξε πως η 23χρονη είναι ένα πρόσωπο που δεν πήρε μητρική αγάπη.

Όπως είπε, η ίδια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει την κόρη της να μεγαλώσει τα παιδιά. «Τα κρατούσα για να πάει να κάνει κανένα μεροκάματο. Τώρα τι μεροκάματο έκανε η Ειρήνη, δεν το ξέρω», ανέφερε αφήνοντας από την αρχή να εννοηθεί πως διατηρεί επιφυλάξεις για όσα υποστηρίζει η κόρη της.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στα παιδιά. Μακάρι να είναι ιατρικό. Κρατάω «μικρό καλάθι» με αυτά που ακούω», ανέφερε. Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί, είπε πως «δεν ξέρω γιατί έχει μπλέξει έτσι η Ειρήνη. Ακούγονται πολλά, ακόμα και ότι έκανε χρήση ναρκωτικών». Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι προφανές πως πολλά από τα δεδομένα της υπόθεσης μπορεί να ανατραπούν.

Η γιαγιά των δύο βρεφών μίλησε και για την απώλεια του δικού τους παιδιού, της αδερφής της 23χρονης, το 2014. Όπως είπε, το κοριτσάκι γεννήθηκε το 2012 και «έφυγε» το 2014. Μαζί με τον θάνατο των δύο βρεφών της κόρης της αλλά και έναν ακόμα ενός βρέφους κοντινής φίλης της 23χρονης συνολικά έχουν φύγει από τη ζωή τέσσερα μικρά κοριτσάκια.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο των παιδιών μέσα σε έναν χρόνο

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ξεκινά γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Διαβάστε επίσης:

«Νταντάδες της γειτονιάς»: Αυξάνεται το ποσό, ποιοι θα παίρνουν 500 ευρώ

Σοκ στον Πειραιά: Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο «Μεταξά» – Πήδηξε στο κενό από τον 4ο όροφο

Νέο Ηράκλειο: Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό της 16χρονης – Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η έρευνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:07