search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 06:06
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες: Με το… σταγονόμετρο η πληροφόρηση των βουλευτών για τη δικογραφία

30.10.2023 15:19
vouli spartiates 33- new

Σε … ελεγχόμενη κοινοβουλευτική θέα βρίσκεται από σήμερα ο «φάκελος» των Σπαρτιατών στη Βουλή με το εισαγγελικό αίτημα χορήγησης άδειας ώστε να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογικού σώματος, οι «10+1» βουλευτές.

Η δικογραφία με την κατάθεση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα στα μέσα Σεπτεμβρίου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διαβιβάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, είναι μεν στη διάθεση των βουλευτών, όχι όμως και στα χέρια τους.

Κανείς από τους βουλευτές που μετέχει στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη για την άρση της ασυλίας των έντεκα βουλευτών δεν θα πάρει αντίγραφό της. Θα μπορεί μόνον να τη διαβάσει στο γραφείο, εντός του Κοινοβουλίου, που φυλάσσεται και να κρατήσει εάν το επιθυμεί σημειώσεις.

Ούτε οι εγκαλούμενοι βουλευτές δεν προβλέπεται να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας. Μπορούν βέβαια να λάβουν γνώση διαβάζοντας τις απαντήσεις του Βασίλη Στίγκα στις ερωτήσεις της Γεωργίας Αδειλίνη για τους εκβιασμούς που δήλωσε ότι δέχθηκε, τη «Greek Mafia», τον Δον Κορλεόνε αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει στους Σπαρτιάτες ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, κανείς από τους εγκαλούμενους βουλευτές των Σπαρτιατών δεν έχει εμφανιστεί στο γραφείο για να διαβάσει τη δικογραφία. 

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και αναμένεται ομόφωνα να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας των έντεκα βουλευτών. 

Την ίδια ώρα, ανεξάρτητος στα λόγια είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος δεν επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα μετά το κάλεσμα Βασίλη Στίγκα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη δυσφορία του προς το πρόσωπό του.

Σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Σπαρτιάτη Αλέξανδρου Ζερβέα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος καθόταν στα έδρανα του… πρώην κόμματός του με τον αντιπρόεδρο Θανάση Μπούρα να του ζητά να αλλάξει θέση.

«Κάποιος που ανεξαρτητοποιείται δεν κάθεται εκεί που βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα που ανήκε, υπάρχουν τόσες άδειες θέσεις», του είπε με εκείνον να αποχωρεί από την αίθουσα της Ολομέλειας. 

Διαβάστε επίσης:

Ο Κασσελάκης συγκαλεί αύριο την ΚΟ – Στόχος, η γείωση με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά… υπάρχουν δυσκολίες

Επίκαιρη ερώτηση Σίας Αναγνωστόπουλου για αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο μεσανατολικό 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 05:14