search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:57
MENU CLOSE

Παρίσι: Γέμισαν με Άστρα του Δαβίδ σπίτια και επιχειρήσεις εβραίων (Photos)

31.10.2023 15:52
parisi-evraioi-new

Ο «εφιάλτης» του αντισημιτισμού επέστρεψε στο Παρίσι, καθώς σπίτια και επιχειρήσεις εβραίων γέμισαν με Άστρα του Δαβίδ, σύμφωνα με τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ανέβασε στα social media φωτογραφίες από σπίτια και επιχειρήσεις εβραίων στα οποία κάποιοι πήγαν και ζωγράφισαν απέξω το Άστρο του Δαβίδ γυρίζοντας το Παρίσι σε σκοτεινές εποχές. Τα περιστατικά παρατηρήθηκαν τόσο στο κέντρο του Παρισιού στο 14ο Διαμέρισμα αλλά και σε προάστια. 

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: «Στο Παρίσι, τα εβραϊκά καταστήματα έχουν επισημανθεί με τα αστέρια του Δαβίδ. Σαν να μην έχουν περάσει 80 χρόνια. Η απόσταση μεταξύ της σφαγής στο κιμπούτς Μπέρι και των δρόμων του Παρισιού είναι μικρότερη απ’ ό,τι νομίζετε. Ναι, η Δύση είναι η επόμενη. Το Ισραήλ καταπολεμά τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία στα σύνορά του. Αν δεν σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο εδώ και τώρα, θα έχουμε αυτές τις σφαγές στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Έχουμε μόνο μία επιλογή: την απόλυτη νίκη».

Η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που ζωγράφισαν «γύρω στα εξήντα» Αστέρια του Δαβίδ στους τοίχους πολλών κτιρίων στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού.

«Το αστυνομικό τμήμα του 14ου διαμερίσματος διερευνά για φθορές σε περιουσιακά στοιχεία τρίτων με ρατσιστικά κίνητρα που οφείλονται στην καταγωγή, τη φυλή, την εθνικότητα ή τη θρησκεία», αναφέρει η δίωξη.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε 71χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 6χρονο μουσουλμάνο

Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικά πυρά κατά γυναίκας που φορούσε αμπάγια – «Υποστήριζε την τρομοκρατία»

Συναισθηματικός εκβιασμός από το Ισραήλ στον ΟΗΕ: Φόρεσαν τα κίτρινα αστέρια των Ναζί στο πέτο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:57