search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:45
MENU CLOSE

Εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα με την κατάρρευση των μεταλλικών ραφιών στο Εφετείο

01.11.2023 16:12
rafia eisageleia

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για το ατύχημα που σημειώθηκε στο Ποινικό Μητρώο του Εφετείου όταν το πρωί της Τρίτης κατέρρευσαν πλήρως τα μεταλλικά συναρμολογούμενα ράφια όπου τοποθετούνται δικογραφίες, τραυματίζοντας δικαστικό υπάλληλο που εργαζόταν στο τμήμα και έναν πολίτη, υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας.

Οι δύο παθόντες καταπλακώθηκαν από τα διαλυμένα ράφια και τις ογκώδεις δικογραφίες και απεγκλωβίστηκαν από άλλους υπαλλήλους και πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Με εντολή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη διακρίβωση των συνθηκών τού ατυχήματος και τον εντοπισμό ενδεχόμενης τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη που θα διενεργήσει την έρευνα είναι, αφού λάβει καταθέσεις από τους παθόντες, να ελέγξει όλα τα σχετικά έγγραφα της Επιθεώρησης Εργασίας, της εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού του χώρου που συνέβη η κατάρρευση καθώς και να αναζητήσει εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά/καταγγελία για πλημμέλειες στη συντήρηση του χώρου η οποία να εφιστούσε την προσοχή για τον κίνδυνο της κατάρρευσης που τελικώς συνέβη.

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιλής: Εντοπίσαμε influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά – Στο μικροσκόπιο και άλλες υποθέσεις

Επίθεση Χατζηδάκη σε ολόκληρη την Αντιπολίτευση: Τελικά είναι υπέρ της φοροδιαφυγής;

Αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές επεκτείνονται – Αναμεσά τους, Σαλαμίνα, Αίγινα, Δασκαλειό, Περτούλι, Αρχαία Ολυμπία, Διακοπτό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:44