search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:14
MENU CLOSE

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, «αυτή τη στιγμή», έχει αρχηγό τον Κασσελάκη

02.11.2023 11:53
temponeras new

Με μία μικρή φράση που είπε χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδειξε να αφήνει έναν υπαινιγμό για το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του αρχηγού. «Αυτή τη στιγμή είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό και είναι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Κοινώς, για παραπέρα το άφησε ανοιχτό. Είπε μεν πως ο χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν αλλάζει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές, ακόμη και αν ο μη γένοιτο δεν είναι δεύτερος στις εκλογές, από εκεί και πέρα για το αν θα παραμείνει στη θέση του ο Κασσελάκης σε ένα τέτοιο σενάριο, τόνισε πως «όλα θα κριθούν».

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για τον κύκλο επαφών με τους αρχηγούς που έχει ανοίξει ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε πως «ο,τι και αν συμβεί για τα επόμενα χρόνια και μέχρι τις επόμενες εκλογές, ο κ. Κασσελάκης θα είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός είναι ένας ρόλος θεσμικός, με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να ελέγχει την κυβέρνηση μέσα και έξω από την Βουλή και οφείλει να καταθέτει προτάσεις πολιτικής».

Κληθείς να διευκρινίσει αν μιλά για τις εθνικές εκλογές ή τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι «ο εκλογικός κύκλος κλείνει στις επόμενες εθνικές εκλογές» και πρόσθεσε πως ακόμη και στο απευκταίο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δεν είναι δεύτερο κόμμα, «ο χαρακτήρας του ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αλλάξει».

Στο επίμονο ερώτημα του δημοσιογράφου αν θεωρεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει στη θέση του ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε πως «Όλα θα κριθούν το επόμενο χρονικό διάστημα». «Είμαστε», είπε «σε μια εσωτερική συζήτηση, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος της προεδρικής κάλπης. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό αυτή τη στιγμή και αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Διαβάστε επίσης

ΝΔ – Ρωμανός: Συνεχίζεται η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπόγειο μηχανισμό λάσπης

Κασσελάκης: Δέσμευση για μηδενική φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα 10.000 ευρώ

Νέο τελεσίγραφο Κωνσταντοπούλου σε Χουρδάκη-Παπαϊωάννου, τους καταλογίζει βαριά ανηθικότητα – «Έχετε μία ημέρα διορία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:13