search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:39
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τους «σκελετούς στη ντουλάπα» – Φόβοι και για νέες αποκαλύψεις

03.11.2023 06:05
maximou_ipoklopes

Αντιμέτωπη με το παρελθόν της βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση, καθώς οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το θέμα των υποκλοπών βάζουν και πάλι δυναμικά στο τραπέζι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από αυτή την υπόθεση.

-Υπήρχε σχέση ανάμεσα στην ΕΥΠ και το Predator και ποιος είχε την ευθύνη για αυτό το κέντρο.

-Αληθεύουν οι πληροφορίες που δείχνουν πρόσωπο που βρισκόταν μέχρι τον Αύγουστο του 2022 να βρίσκεται πίσω από τα μολυσμένα sms.

-Μέχρι που γνώριζε ο πρωθυπουργός γι αυτή την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η «Καθημερινή», τα επίμαχα μηνύματα που ήταν μολυσμένα με το παράνομο λογισμικό, στάλθηκαν από το υψηλά ιστάμενο πρόσωπο σε έντεκα στόχους. Μάλιστα, τα μηνύματα αυτά είχαν σταλθεί ως απάντηση στις ευχές που είχε λάβει ο συγκεκριμένος άνθρωπος την ημέρα της ονομαστικής του εορτής τον μήνα Ιανουάριο.

Τα μηνύματα αυτά στάλθηκαν σε 11 άτομα – ανάμεσά τους και πολιτικοί- από τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει σε πρόσωπο με υψηλότατη πολιτική θέση μέχρι και το καλοκαίρι του 2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα μηνύματα στάλθηκαν μαζικά από εταιρείες οι οποίες είχαν πάρει εντολή να εμφανίζεται ως αποστολέας ένας συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση οδηγεί στο υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέα στοιχεία και νέες αποκαλύψεις για το πρόσωπο το οποίο έστελνε τα sms και το οποίο συνδέεται άμεσα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης βρέθηκε μάλιστα χθες σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όταν με αφορμή τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε το εορτολόγιο και τόνισε πως αυτό «μας οδηγεί στον Θανάση, τον Αντώνη, τον Φώτη ή τον Γρηγόρη», προσθέτοντας πως «έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιος μπορεί να είναι πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων για να καταλάβουμε την αγωνία σας να τα βρείτε με τον ακροδεξιό Βελόπουλο και να αλώσετε την ΑΔΑΕ».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για παραβίαση της ελευθερογνωμίας και ανεξαρτησίας της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής, ενώ του πρόσαψε πως διαδίδει κουτσομπολιά και ανυπόστατες φήμες μέσα από το Κοινοβούλιο.

«Έτσι όπως σας άκουσα, σε λίγο θα μας πείτε να ζητήσουμε συγγνώμη για τις υποκλοπές…» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως δεν είναι κουτσομπολιά όσα έχουν δημοσιεύσει έγκριτοι δημοσιογράφοι, αλλά και ο διεθνής Τύπος.

Να θυμίσουμε, πάντως, ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης υποχρεώθηκε σε παραίτηση στις 5 Αυγούστου του 2022 όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης:

Kασσελάκης για Ράμμο – υποκλοπές: Δολοφονία χαρακτήρων αξιοπρεπών ανθρώπων στην Ελλάδα

Δείπνο Κασσελάκη με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά – Στην παρέα για λίγο και ο Χάρης Δούκας

«Κόντρα» Βορίδη – Βενιζέλου για τις υποκλοπές: Το 41%, τα… εξαντλημένα επιχειρήματα και η Δικαιοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:39