search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:33
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σι Τζινπίνγκ σήμερα στο Πεκίνο

03.11.2023 06:47
mitsotakis_si_new

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 16:20 (τοπική ώρα) στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής της Κίνας Λι Κιανγκ (11:00) καθώς και με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Τζάο Λέτζι.

Χθες (3/11), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Κίνα ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο εκτός από το Πεκίνο να βρεθεί και στη Σαγκάη για να επισκεφθεί, όπως είχε κάνει και πριν από 4 χρόνια, την μεγάλη εμπορική Έκθεση CIIE (China International Import Expo), όπου υπάρχει ελληνικό περίπτερο στο οποίο συμμετέχουν 20 ελληνικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, λόγω των εξελίξεων και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τις συναντήσεις που θα έχει με την κινεζική πολιτική ηγεσία.

 Στην Έκθεση της Σαγκάης θα τον εκπροσωπήσουν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, οι οποίοι τον συνοδεύουν στο ταξίδι.

Διαβάστε επίσης:

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

Άρθρο Γιώργου Τσίπρα στο «Ποντίκι»: Το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ στο Διεθνές Δίκαιο

Σκουρλέτης: Εξετάζει προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις επιθέσεις που δέχεται από τρολ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:31