search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:37
MENU CLOSE

Φωτιά στην Κάρυστο: Και δύο αεροσκάφη στη μάχη της φωτιάς – Δεκάδες νεκρά ζώα και καμένα μαντριά (Videos)

05.11.2023 07:40
foria

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στο χωριό Σχιζάλη και τη Σπαρτιά, στην Κάρυστο, λόγω των αναζωπυρώσεων από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου. Με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» δύο αεροσκάφη τα οποία ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, με το μόνο ενεργό μέτωπο που υπάρχει να είναι στο Καλαμάκι, όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Εκτός από τα δύο αεροσκάφη, στο σημείο επιχειρούσαν από χθες 56 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Τα εναέρια μέσα, πριν πέσει το σκοτάδι το Σάββατο, προσπάθησαν να προσεγγίσουν αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά και επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Κάβο Ντόρο.

Κάτοικοι αναφέρουν στο evima.gr ότι «υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη».

Ανέφεραν ακόμη ότι κάηκαν και αποθήκες με ζωοτροφές.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Πάτρα: «Βουτιά θανάτου» για 23χρονη φοιτήτρια από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο σε Κάρυστο και Ηράκλειο

Πατέρας Αντώνιος: «Η οικογένειά μου είναι στο πλευρό μου – Θα εκπλαγείτε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:37