search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:09
MENU CLOSE

Ξεπλένουν τα εγκλήματα στη Γάζα: Τώρα και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο κατηγορεί για… αντισημιτισμό την ΟΛΜΕ και όσους καταγγέλλουν τη γενοκτονία

07.11.2023 17:33
GAZA

Τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη και τους αυτόκλητους υπερασπιστές της σφαγής στη Γάζα ακολουθεί το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) Ελλάδας σε μια απίστευτη επίθεση εναντίον της ΟΛΜΕ, κατηγορώντας για αντισημιτισμό τους εκπαιδευτικούς αλλά και όσους αντιδρούν στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν σε κινητοποίηση για να καταδικαστεί η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και κήρυξαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού, με την κυβέρνηση μέσω του Πιερρακάκη να σπεύδει να αντιδράσει, ξεπλένοντας τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ευθαρσώς δηλώνει «έκπληξη» και «προβληματισμό» για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει ως αντισημίτες όσους διαμαρτύρονται για τη σφαγη στη Γάζα. Κατακρίνει την ΟΛΜΕ ότι «ουδέποτε αποκήρυξε τις σφαγές της Χαμάς» επειδή τα θύματα… «ήταν Εβραίοι».

Ισχυρίζεται πως η ΟΛΜΕ «υιοθετεί και χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία της Χαμάς που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ, και τη δολοφονία Εβραίων, όπου κι αν βρίσκονται» και πως «δαιμονοποιούν το Κράτος του Ισραήλ και απονομιμοποιούν το δικαίωμα ύπαρξής του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έκπληξη και τον προβληματισμό από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ με την οποία κήρυσσε “τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού”, μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση των 30 ημέρων από τη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς σε πόλεις και χωριά του κράτους του Ισραήλ.

Με το κείμενο αυτό, υιοθετεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία της Χαμάς που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ και τη δολοφονία Εβραίων, όπου κι αν βρίσκονται. Οι συντάκτες του κειμένου δαιμονοποιούν το κράτος του Ισραήλ και απονομιμοποιούν το δικαίωμα ύπαρξής του. Αποτυπώνεται στο κείμενο αυτό η προπαγάνδα της Χαμάς προκειμένου να εμβαθύνει και να διευρύνει το μίσος κατά του Ισραήλ και των Εβραίων στη νέα γενιά των Παλαιστινίων της Γάζας.

Δυστυχώς, η ΟΛΜΕ στο κείμενο συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό δεν βρήκε τον χώρο για να καταδικάσει την απάνθρωπη επιδρομή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, που τα μέλη της έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς 1.400 Ισραηλινούς πολίτες κάθε ηλικίας. Δεν βρήκε τον χώρο να απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση 242 Ισραηλινών βρεφών, ανδρών και γυναικών που αρπάχθηκαν από τη Χαμάς και κρατούνται στα έγκατα της Γάζας! Και, επιπλέον, ουδέποτε αποκήρυξε τις σφαγές της Χαμάς!

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ…

Προφανώς, κάποιοι στην ΟΛΜΕ δεν νοιάζονται για τους Εβραίους. Η ευαισθησία τους είναι επιλεκτική… Το Ισραήλ και οι Εβραίοι είναι ο εύκολος στόχος!

Όπως έγραψε ο Ισραηλινός πολιτικός Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του κεντρώου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανοικτή επιστολή του: «Υπάρχει ένας λόγος που διαμαρτύρεστε εναντίον μας αυτές τις μέρες και, όπως όλα τα άλλα, προέρχεται από συναισθήματα. Γιατί, σε αντίθεση με όλα όσα σκέφτεστε για τον εαυτό σας, όλα όσα λέτε για αχρωματοψία, ανθρωπιά, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλα τα υπόλοιπα, έχετε ένα άλλο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας – είστε αντισημίτες. Ξέρω ότι νομίζετε ότι δεν είστε, αλλά είστε.

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2023

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Κηρύσσουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους/τις συναδέλφους να διοργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης (εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κ.λπ.) στην Παλαιστίνη σε συνεργασία με μαθητικά συμβούλια και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Για τον λόγο αυτόν κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 12-2 μ.μ.».

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα για τον Σημίτη: Οι δηλώσεις Κασσελάκη, το σχόλιο Μαρινάκη, η απάντηση Αυγέρη και η σφοδρή επίθεση Πολάκη

ΠΑΣΟΚ: Το Δημόσιο χάνει από την πώληση μετοχών στην Aegean

Αντιδράσεις για την προσαγωγή του 22χρονου που ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07