search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Άνθρωπος δάγκωσε κροκόδειλο για να ξεφύγει από τα σαγόνια του

08.11.2023 14:50
Δίποδοι κροκόδειλοι: Πατημασιές 120 εκατ. ετών στην Ασία ανατρέπουν όσα πιστεύαμε  - Media

Άνθρωπος δάγκωσε κροκόδειλο και κατάφερε να σωθεί από την επίθεση που δέχτηκε από το ζώο. Συνέβη στην Αυστραλία, όπου ένας κτηνοτρόφος, ο Κόλιν Ντεβέρο, πέρασε ένα μήνα σε νοσοκομείο, μετά την μάχη που έδωσε με τον μήκους 3,2 μέτρων κροκόδειλο.

Ο κτηνοτρόφος δέχτηκε επίθεση από τον κροκόδειλο στη βόρεια Αυστραλία, όταν σταμάτησε κοντά σε μία λίμνη, όπου δούλευε για να υψώσει ένα φράχτη για την προστασία του κοπαδιού του.

Όπως είπε στο ABC News ο κροκόδειλος πετάχτηκε ξαφνικά από τα νερά της λίμνης, τον άρπαξε από το δεξί πόδι και τον τραβούσε μέσα στη λίμνη σαν να ήταν «πάνινη κούκλα».

Ο κτηνοτρόφος αντέδρασε προσπαθώντας να κλωτσήσει τον κροκόδειλο με το ελεύθερο πόδι, αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Μέσα στην απόγνωσή του δάγκωσε το μάτι του κροκόδειλου και το ζώο άνοιξε το στόμα του, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να καταφέρει να ελευθερωθεί από τα σαγόνια του κροκόδειλου.

«Βρέθηκα σε πολύ παράξενη θέση, αλλά όπως πάλευα τα δόντια μου καρφώθηκαν στο μάτι του. Ήταν σαν να δαγκώνω δέρμα, αλλά έτσι με άφησε να φύγω. Έφυγα με μεγάλα βήματα προς το αυτοκίνητό μου. Ο κροκόδειλος με κυνήγησε για λίγο, ίσως για τέσσερα μέτρα, αλλά σταμάτησε», περιέγραψε ο Αυστραλός κτηνοτρόφος.

Ο Κόλιν Ντεβέρο χρησιμοποίησε μία πετσέτα και σχοινί για να τυλίξει το πόδι του που αιμορραγούσε και ειδοποίησε τον αδελφό του, που τον μετέφερε σε νοσοκομείου του Ντάργουιν, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από το σημείο όπου έγινε η μάχη του ανθρώπου με τον κροκόδειλο.

«Αν ο κροκόδειλος με είχε δαγκώσει σε άλλο σημείο θα ήταν διαφορετικά», είπε ο Ντεβέρο, προσθέτοντας: «πρέπει να αλλάξω συνήθειες. Περπατούσα συνέχεια στην εξοχή, για να φτιάχνω φράχτες και να κάνω τη δουλειά μου, αλλά αυτό που έγινε μου άνοιξε τα μάτια».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην Coca Cola και τη Nestle, λόγω Ισραήλ

Βίντεο: Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες κρουαζιερόπλοιου – «Θαύμα που επιζήσαμε όλοι»

Παναμάς – Συγκλονιστικό βίντεο: Άνδρας εκτελεί εν ψυχρώ δύο διαδηλωτές σε αντικυβερνητική συγκέντρωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:34