search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:34
MENU CLOSE

Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην Coca Cola και τη Nestle, λόγω Ισραήλ

08.11.2023 12:46
coca-cola

«Κόκκινη κάρτα» έβγαλε η τουρκική εθνοσυνέλευση στα προϊόντα της  Coca-Cola, που δεν θα σερβίρονται πλέον στη Βουλή στο πλαίσιο μποϊκοτάζ των εταιριών που «υποστηρίζουν το Ισραήλ», όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

«Αποφασίστηκε τα προϊόντα εταιριών που υποστηρίζουν το Ισραήλ να μην πωλούνται στα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα τεϊοποτεία στο συγκρότημα της εθνοσυνέλευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Reuters.

Την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου,  Νουμάν Κουρτουλμούς, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το ποιες είναι οι εταιρίες που υφίστανται το μποϊκοτάζ.

Πάντως οι Τούρκοι βουλευτές διαπίστωσαν ήδη από τη Δευτέρα ότι προϊόντα της Coca-Cola και της Nestle δεν είναι πλέον διαθέσιμα στα μενού των εστιατορίων και των καφέ. Όποιος ρώτησε γιατί, έλαβε την απάντηση ότι «το προεδρείο του κοινοβουλίου αποφάσισε να αποσυρθούν από το μενού προϊόντα εταιριών που υποστηρίζουν το Ισραήλ».

Το μποϊκοτάζ αποφασίστηκε ένα μήνα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι βομβαρδίζουν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος την πυκνοκατοικημένη περιοχή προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος για τους βομβαρδισμούς στην Γάζα απέσυρε τον πρεσβευτή της Τουρκίας από το Ισραήλ. Αντίστοιχη απόφαση έλαβαν και οι κυβερνήσεις του Μπαχρέιν και της Ιορδανίας, ενώ  η Βολιβία αποφάσισε την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε για γενοκτονία.

Τον Σεπτέμβριο το φινλανδικό κοινοβούλιο έκανε ένα αντίστοιχο μποϊκοτάζ στα προϊόντα της «ματωμένης Pepsi», που σερβίρονταν στο εστιατόριο της βουλής, επειδή η μητρική εταιρία συνεχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες κρουαζιερόπλοιου – «Θαύμα που επιζήσαμε όλοι»

Παναμάς – Συγκλονιστικό βίντεο: Άνδρας εκτελεί εν ψυχρώ δύο διαδηλωτές σε αντικυβερνητική συγκέντρωση

ΗΠΑ: 23χρονος αποκεφάλισε την 64χρονη γιαγιά του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:31