search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:24
MENU CLOSE

Το νέο ρεκόρ Γκίνες στο σερφ – Πόσο ψηλό ήταν το κύμα που «δάμασε» 31χρονη Αυστραλέζα

09.11.2023 15:00
surf world record

Ήταν ένα μπλε τέρας, ύψους 13,3 μέτρων, το οποίο συνάντησε η 31χρονη Λόρα Ένεβερ, το τιθάσευσε και εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το μπλε τέρας ήταν ένα καταπληκτικό κύμα, που σχηματίστηκε σε μια ακτή της Χαβάης, που αποκαλείται «Ιμαλάια του Οάχου».

Η Αυστραλή σέρφερ Λόρα Ένεβερ κατάφερε να μπει μέσα στο τεράστιο κύμα με την σανίδα της, χωρίς καμία βοήθεια και έζησε την εκπληκτική εμπειρία να ακολουθήσει τον κυματισμό μέχρι την ακτή.

Το ύψος του κύματος μετρήθηκε στα 13,3 μέτρα, ήταν μόλις 30 εκατοστά μεγαλύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, που  ίσχυε για επτά χρόνια.

Η τιθάσευση ενός κύματος από σέρφερ χωρίς καμία βοήθεια είναι διαφορετικό σπορ από εκείνο που κάνουν άλλοι, όταν η σανίδα τους ρυμουλκείται από jet ski για να έχει πρόσβαση στο κατά το δυνατό μεγαλύτερο κύμα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Λόρα Ένεβερ ανακοινώθηκε σε τελετή του Γκίνες, στο Νάραμπιν του Σίδνεϊ. Στην περιοχή αυτή έχει μεγαλώσει η σέρφερ και εκεί άρχισε την καριέρα της στο θαλάσσιο σπορ, όταν ήταν 11 χρόνων. Ως έφηβη έχει κερδίσει πολλά βραβεία, για να φτάσει να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σερφ.

«Ήξερα ότι ήταν κάτι μεγάλο όταν μπήκα σε αυτό με την σανίδα και όταν κοίταξα πάνω και κάτω, αντιλήφθηκα ότι ήταν το μεγαλύτερο κύμα στο οποίο είχα μπει. Ήξερα ότι ήταν το κύμα της ζωής μου», είπε περιχαρής η 31χρονη σέρφερ.

Οι εικόνες καταγράφηκαν σε βίντεο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον οργανισμό των ρεκόρ Γκίνες για να επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο για νέο παγκόσμιο ρεκόρ υψηλότερου κύματος για γυναίκα σέρφερ. 

Η επτά φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του σερφ, Λέιν Μπιτσλεϊ δήλωσε στην Sydney Morning Herald ότι η ίδια έχει κάνει σερφ σε κύματα ύψους 16 μέτρων, αλλά μπήκε στο κύμα με τη βοήθεια jet ski, ενώ μόνη της έχει καταφέρει να τιθασεύσει κύμα μέχρι 5 μέτρων. «Οποιοσδήποτε αθλητής καταφέρνει να μπει μόνος του σε κύμα τέτοιου ύψους κάνει κάτι πραγματικά καταπληκτικό», είπε η Μπίτσλεϊ, αναφερόμενη στην κάτοχο του νέου ρεκόρ Γκίνες.

Το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των ανδρών το έχει από το 2016 ο Άαρον Γκολντ, από την Χαβάη, ο οποίος κατάφερε να τιθασεύσει ένα κύμα ύψους 19,20 μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα – Ο χαμηλός πήχης του Φόρουμ του Παρισιού και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τους αιχμαλώτους

Μήπως οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο διαδίκτυο γίνονται όλο και πιο ψεύτικες;

Γάζα: Θα είμαστε εδώ «ως το τέλος» λέει ο ισραηλινός στρατός – Ελέγχει πλέον τη βόρεια Γάζα (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:21