search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:30
MENU CLOSE

Μόνικα Μπελούτσι: Στα Λαδάδικα για φαγητό μετά την κοσμοσυρροή στην Αριστοτέλους – Η βράβευση και το «ευχαριστώ» στα ελληνικά (Video/Photos)

10.11.2023 10:18
mpeloytsi-new

Το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» παρέλαβε η Μόνικα Μπελούτσι η οποία συμμετείχε στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τη σταρ να ευχαριστεί, μάλιστα, στα ελληνικά για τη σπουδαία διάκριση.

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου, η επίσημη προσκεκλημένη του 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «έλαμψε» για δεύτερο βράδυ στο κόκκινο χαλί του Κινηματογράφου «Ολύμπιον», όπου παρευρέθηκε πριν την ειδική προβολή της αριστουργηματικής «Μαλένας» του Τζουζέπε Τορνατόρε, ταινία που αποτελεί ωδή στη γυναικεία ψυχογραφία, η οποία την καθιέρωσε στο διεθνές υποκριτικό στερέωμα.

Πλήθος κόσμου για να γνωρίσει από κοντά την Ιταλίδα σταρ

Το βραβείο στη Μόνικα Μπελούτσι παρέδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος την καλωσόρισε στα ιταλικά, τιμώντας την καταγωγή της.

Η ίδια παρέλαβε συγκινημένη τον «Χρυσό Αλέξανδρο», επιλέγοντας να ευχαριστήσει στη γλώσσα μας για την τιμητική διάκριση.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Μαρία Κάλλας, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσής μου» είπε η Μόνικα Μπελούτσι με το κοινό να την αποθεώνει.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τη Μόνικα Μπελούτσι για την παρουσία της προσκαλώντας, μάλιστα, τη διάσημη ηθοποιό να γυρίσει μια ταινία στη Θεσσαλονίκη, η οποία -όπως είπε- έχει πλέον καθιερωθεί ως προορισμός μεγάλων παραγωγών.

«Μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς παγκοσμίως. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα βρει μια ευκαιρία να γυρίσει μια ταινία και εδώ στη Θεσσαλονίκη. Έχει χαρίσει το δικό της φως, με ταινίες που θα μείνουν για πάντα στη συλλογική μνήμη», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τίμησε, επίσης, τη λαμπερή καλεσμένη με ένα βίντεο-έκπληξη, με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της.

Στην «αστραφτερή» τελετή βράβευσης έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της Αυτοδιοίκησης, ενώ την ίδια ώρα, έξω από τον εμβληματικό κινηματογράφο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, προκειμένου να θαυμάσει από κοντά την Ιταλίδα σταρ.

Για δείπνο στα Λαδάδικα μετά την κοσμοσυρροή στην Αριστοτέλους

Αμέως μετά τη βράβευσή της, η Μόνικα Μπελούτσι επέλεξε γνωστό εστιατόριο στα Λαδάδικα για να δειπνήσει.

Η Ιταλίδα σταρ έφτασε λίγο μετά τις 22:00 στο μαγαζί και έκατσε σε τραπέζι στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος ήταν «πριβέ» για εκείνη και τους υπόλοιπους προσκεκλημενους, μεταξυ των οποίων η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο περιφερειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικωστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού περιλάμβανε πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως: ταραμά με λακέρδα από παλαμίδα, ωμές κοπές από μαγιάτικο και γαλαζόπτερο τόνο, μια παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας με τυρί, ντομάτα, παξιμάδι, κρίταμο, ενώ το δείπνο συνεχίστηκε με γιουβέτσι με σουπιά, άγρια χόρτα και κρέμα σελινόριζας, ενώ έκλεισε με χαλβά πολίτικο και σορμπέ. Το φαγητό συνόδευσαν με αφρώδες κρασί, ροζέ και λευκό.

Διαβάστε επίσης:

Οδυσσέας Σταμούλης: Οργισμένη ανάρτηση εναντίον όσων τον κατηγορούν, μετά τον θάνατο της Κάτιας Νικολαΐδου

Βραβείο για την Τρέισι Τσάπμαν, 35 χρόνια μετά, για το «Fast Car»

«Sleeping Beauties: Reawakening Fashion»: Το θέμα της φετινής έκθεσης του Met Costume Institute στην Νέα Υόρκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:29