search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:37
MENU CLOSE

Η ενοχή της κοινωνίας…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2307
09/11/2023
11.11.2023 06:16
Araf_-_Theatro_Apothiki

Το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου, ενός συγγραφέα που εκτιμώ ιδιαίτερα, με τον τίτλο «Αράφ», παρουσιάζεται στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Ο Γιάννης λέει για τη νέα του δημιουργία: «Κανένας, Άνθρωπος ή Σκύλος, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. Το μέλλον εκ προοιμίου είναι ρευστό και μη ορατό. Κάποιο απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να ανατρέψει τις βεβαιότητες του παρόντος και η ζωή μας να βρεθεί σε συνθήκες που δεν ελέγχονται. Το κακό ξεκινά όταν αυτοί που έχουν τον έλεγχο αδιαφορούν. Το χειρότερο, όταν αυτή η αδιαφορία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και το χείριστο, όταν ο Άνθρωπος και ο Σκύλος βρεθούν σε μια κοινή και παράλληλη πορεία, στερημένη ακόμα και από την παλιά φιλία τους».  Το έργο. Σ’ ένα νησί, ένας ξενοδόχος, ένας κηπουρός και μία κτηνίατρος, στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Στην ίδια γη. Είναι αντιμέτωποι με μια κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της.

Μια σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που πρέπει κάποτε να απαντηθούν. Με ανθρώπους ή σκύλους που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει.  Ο σκηνοθέτης. Ο Γιώργος Παλούμπης λέει για το νέο έργο: «Η τρίτη μου συνεργασία με τον Γιάννη Τσίρο («Αόρατη Όλγα», «Αξύριστα Πηγούνια») με φέρνει εκ νέου αντιμέτωπο με ένα κείμενο – πρόκληση, μέσα από το οποίο η παράσταση καλείται να επικοινωνήσει με τον θεατή αφενός σε επίπεδο ψυχαγωγικό – εφόσον το έργο ξεδιπλώνεται μέσα από ανατροπές και χιούμορ – και αφετέρου σε επίπεδο βαθιά κοινωνικό, ψυχολογικό έως και φιλοσοφικό. Το φάσμα των ανθρώπινων νοοτροπιών, θέσεων, πράξεων και αποφάσεων ανοίγεται στο ‘‘Αράφ’’, έχοντας από τη μία την ιδιοτέλεια και τη σκληρότητα των χαρακτήρων και από την άλλη την ενσυναίσθηση και την τρυφερότητά τους.

Ένα ακόμα έργο ‘‘μικρόκοσμου’’, μια αλληγορία που βάζει τον άνθρωπο ‘‘στο μικροσκόπιο’’, αλλά τελικά μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή».

Σκηνικά – κοστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου. Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας. Μουσική σύνθεση: Κώστας Νικολόπουλος. Παραγωγή:

Αθηναϊκά Θέατρα και Artinfo. Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φώτης Λαζάρου.

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 20:00. Πέμπτη – Παρασκευή:

21:00. Σάββατο 21:15. Κυριακή: 18:00. Eισιτήρια: more.com by viva

https://www.more.com/theater/theatro-apothiki/araf/ – Artinfo.gr και

211.1000.365 – 2109213310

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες πρώτης προβολής: Πρεμιέρες με… άρωμα γυναίκας (photos/videos)

Κουέντιν Ταραντίνο: Ανοίγει ξανά τον ιστορικό κινηματογράφο Vista Theater

Η Μόνικα Μπελούτσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: «Η Ελλάδα είναι μέσα στην καρδιά μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:35