search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:04
MENU CLOSE

Κουέντιν Ταραντίνο: Ανοίγει ξανά τον ιστορικό κινηματογράφο Vista Theater

09.11.2023 06:00
Untitled design (4)

Δύο θρύλοι! Ο ένας είναι από τους καλύτερους σκηνοθέτες και το …άλλο είναι από τα πιο ιστορικά σινεμά της Αμερικής! Ο Κουέντιν Ταραντίνο αγόρασε το 2021 το Vista Theater στο Λος Φέλιζ στο Λος Άντζελες. Η ανακαίνιση τελείωσε και ο κινηματογράφος είναι έτοιμος να ανοίξει τις πόρτες του με ειδική προβολή της ταινίας «True Romance» του αμερικανού σκηνοθέτη και στη συνέχεια του φιλμ τρόμου «Thanksgiving» του Ιλάι Ροθ.

«Ο Κουέντιν ουσιαστικά διατήρησε το αμφιθέατρο – είναι άθικτο, ο κινηματογράφος έχει ανακαινιστεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Vista Theatre, Λανς Άλσπο. «Η πρόθεσή μας είναι να προβάλλονται κυρίως ταινίες πρώτης προβολής και περιστασιακά κλασικές ταινίες ή ταινίες ρεπερτορίου».

Στο Vista Theatre, που λειτούργησε πρώτη φορά το 1923 με εσωτερική αιγυπτιακή διακόσμηση, ιδιαίτερα δημοφιλή τη δεκαετία του 1920, γίνονταν εργασίες ανακαίνισης από τότε που οι κινηματογραφικές αίθουσες έκλεισαν στην αρχή της πανδημίας της Covid-19.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε την αγορά του κινηματογράφου 400 θέσεων στο podcast του Dax Shepherd, λέγοντας τότε ότι, σε αντίθεση με τον άλλο κινηματογράφο του, του New Beverly Cinema, θα παρουσιάζει κυρίως ταινίες πρώτης προβολής: «Θα δείχνουμε τις νέες ταινίες που βγαίνουν. Δεν θα είναι σαν το New Beverly. Το New Beverly έχει τη δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Το Vista είναι κάτι σαν το διαμάντι όλων», είπε. Η επαναλειτουργία του 100χρονου κινηματογράφου είναι ένα καλό βήμα για κάθε κινηματογραφόφιλο που θέλει να υποστηρίξει τις ανεξάρτητες προβολές ταινιών και να δώσει «ζωή» στους κινηματογράφους της γειτονιάς.

«Τα επόμενα 100 χρόνια αρχίζουν στις 17 Νοεμβρίου!», είναι η υπόσχεση που έχει δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Vista Theatre!

Διαβάστε επίσης:

Now and Then: Ακούστε το τελευταίο τραγούδι των Beatles

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Πρεμιέρες για όλα τα γούστα – Ξεχωρίζει «Η Γη της Επαγγελίας» με τον Μαντς Μίκελσεν (photos/videos)

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει η αυλαία του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Η Μόνικα Μπελούτσι ανάμεσα στους καλεσμένους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:04