search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:50
MENU CLOSE

Ισλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πιθανής έκρηξης ηφαιστείου – Εκατοντάδες σεισμοί σε λίγες ώρες

11.11.2023 13:13
volcano_iceland

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Ισλανδία την περιοχή του Γκρίνταβικ, περίπου 40 χλμ ΝΑ της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ, εξαιτίας του σμήνους σεισμών που καταγράφονται στην περιοχή.

Οι Αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν την πόλη, στην οποία μάλιστα βρίσκονται και τα γνωστά θερμά λουτρά Blue Lagoon, καθώς «υπάρχει πιθανότητα διείσδυσης μάγματος να έχει επεκταθεί κάτω από το Grindavík».

Σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας της Ισλανδίας, «δεν πρόκειται για εκκένωση έκτακτης ανάγκης», αλλά για έκκληση στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί».

Εκατοντάδες σεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ σε λίγες ώρες

Η σεισμική δραστηριότητα εντάθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα 48ωρο, με εκατοντάδες σεισμούς στην συγκεκριμένη περιοχή μερικοί εκ των οποίων να είναι άνω των 3 Ρίχτερ.

Τα εγγεγραμμένα δεδομένα είναι παρόμοια με αυτά του ηφαιστειακού φαινομένου του 2021 στο Fagradalsfjall. Για τον λόγο αυτό, το Γραφείο Μετεωρολογίας της Ισλανδίας τονίζει στο σχετικό δελτίο πως «το πιο πιθανό σενάριο τώρα είναι ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες (αντί για ώρες) για να φτάσει το μάγμα στην επιφάνεια».

Η Ισλανδία είναι ένα ηφαιστειογενές νησί το οποίο δημιουργήθηκε στη μεσοωκεάνια ράχη του Ατλαντικού και χαρακτηρίζεται από συχνούς σεισμούς με ηφαιστειακή, κατά καιρούς, δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο Ριάντ ο Ερντογάν για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας

Γάζα: Κανένα ασφαλές σημείο – Βομβαρδίζονται σχολεία και νοσοκομεία, ξεχειλίζουν τα νεκροτομεία

ΗΠΑ: Το FBI κατάσχεσε τα κινητά τηλέφωνα του δημάρχου Νέας Υόρκης – Σε εξέλιξη η έρευνα για συνωμοσία με την τουρκική κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48