search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:07
MENU CLOSE

Ισλανδία: Εντυπωσιακό βίντεο από drone μέσα από το ηφαίστειο Fagradalsfjall

10.11.2023 21:51
video ifaisteio islandia 654- new

Βίντεο τραβηγμένο από drone που βρέθηκε μέσα στο ηφαίστειο Fagradalsfjall της Ισλανδίας, κατέγραψε εικόνες της λάβας να αναβλύζει σε πραγματικό χρόνο, ως αποτέλεσμα της έντονης σεισμικής ακολουθίας που καταγράφεται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Τα πλάνα δείχνουν εκπληκτικές εναέριες λήψεις του ηφαιστείου, μια σκηνή που σε πολλούς θυμίζει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τη θρυλική σκηνή που ο Φρόντο πετά το δαχτυλίδι στο Mount Doom, καταστρέφοντάς το, μαζί με όλη τη Μόρντορ.

Την ίδια ώρα, σχεδόν 800 σεισμοί καταγράφηκαν στην Ισλανδία από τα μεσάνυχτα έως τις 2 μ.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή μετά από ένα «πυκνό σμήνος» σεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Ισλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΙΜΟ), η οποία προειδοποίησε για σεισμούς έως και μεγέθους 5,5 βαθμών, καθώς συνεχίζεται η συσσώρευση μάγματος στο υπέδαφος.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι ένας σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – ο μεγαλύτερος από την έναρξη της σεισμικής δραστηριότητας στις 25 Οκτωβρίου – μετρήθηκε από το Fagradalsfjall, ηφαίστειο που βρίσκεται περίπου 19 μίλια από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

Περίπου 1.400 σεισμοί καταγράφηκαν στο 24ωρο που έληξε το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με τον οργανισμό, με σεισμούς που μετρήθηκαν έως και 4,8 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Προς επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων

Ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον: Κόντρα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κατεδάφιση σπιτιού Παλαιστινίων

Λουτρό αίματος στη Γάζα: Χάος στα νοσοκομεία, περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα – Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:05