search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Ψηφίστε καταδίκη και διαγραφές ή πάω σε δημοψήφισμα

11.11.2023 14:06
Kasselakis

Ισχυρή πολιτική καταδίκη των τεσσάρων στελεχών που έχει παραπέμψει για διαγραφές, ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος παράλληλα έδωσε διορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει και να αποφασίσει για τις τέσσερις υποθέσεις ως το τέλος της εβδομάδας.

Αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, το οποίο ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει, ως επόμενο βήμα, αν η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν ολοκληρώσει το έργο της στην προθεσμία που ο ίδιος έθεσε. Ως εκ τούτου γίνεται μια προσπάθεια να μην τεθεί το θέμα του δημοψηφίσματος σε ψηφοφορία σήμερα, καθώς προκαλεί αποσυσπειρώσεις.

Η ομιλία του κινήθηκε σε πρωτοφανώς υψηλούς και επιθετικούς τόνους, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλη ένταση στην αίθουσα, με συχνές διακοπές από τον επικεφαλής του προεδρείου Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σε κάθε επίθεση που εξαπέλυε ο Στέφανος Κασσελάκης προς τους υπό διαγραφή ή συνολικότερα προς το κόμμα υπήρχαν επευφημίες από οπαδούς του που μπήκαν στην αίθουσα και αποδοκιμασίες και γιουχαϊσματα από τα μέλη της ΚΕ που πρόσκεινται στην Ομπρέλα. Ειδικότερα, τα σημεία όπου οι αποδοκίμασίες ήταν ιδιαίτερα έντονες ήταν όταν αποκάλεσε ουσιαστικά Πέμπτη φάλαγγα όσους από την εσωκομματική αντιπολίτευση βγαίνουν στα κανάλια, καθώς και στην αναφορά του «πόσες φορές ένας ηγέτης είδε το πολιτικό του μέγεθος να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους».

«Να αποφανθεί η βάση»

«Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό», τόνισε.

»Όχι για τη στοχοποίηση προσώπων ή τάσεων», συνέχισε, «αλλά για να αποφανθεί η βάση μας, αν υβριστικές πολιτικές συμπεριφορές από στελέχη του κόμματος εναντίον του κόμματος, γίνονται ανεκτές ή όχι από τα χιλιάδες μέλη μας που καθημερινά σηκώνουν στις πλάτες τους ανιδιοτελώς τον ΣΥΡΙΖΑ και που θέλουν το κόμμα να φύγει προς τα μπρος».

«Κατανοώ συγκεκριμένες δυσκολίες. Αντιλαμβάνομαι προσωπικές σχέσεις ετών. Καταλαβαίνω τους συναισθηματικούς δεσμούς ανθρώπων που συναντήθηκαν και γαλουχήθηκαν κάτω από την ίδια στέγη. Νιώθω τη δυσκολία σας να αποχωριστείτε ένα κομμάτι κοινής ζωής. Αναρωτηθείτε όμως: Τα τελευταία χρόνια είστε, αλήθεια, κάτω από την ίδια στέγη έχοντας το ίδιο όνειρο;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Η πολιτική του pummaro

«Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία μέρα, άλλη μία εβδομάδα, άλλον ένα μήνα τη live δυσφήμισή του από τα στελέχη εκείνα που θέλουν ένα πράγμα: να τον τελειώσουν πριν φύγουν. Σχεδιάζοντας ενδεχομένως την ίδια στιγμή νέες κινήσεις ή νέα κόμματα που θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές… Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία. Νομίζουν ότι θα πάρουν ένα 3%, αλλά τα αριστερόμετρά τους ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν», είπε.

«Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες -πολιτική του Pummaro-, η δική μας Αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα.
Ποια είναι όμως η θέση ενός Προέδρου όταν προσβάλλεται το κόμμα του εκ των έσω; Και μάλιστα συντονισμένα και κατ’ επανάληψη. Να κάθεται και να παρακολουθεί τον χορό των υβριστών στα κανάλια βλέποντας τον χρόνο να περνά και τον κόσμο μας να απογοητεύεται;», διερωτήθηκε.

«Λυπάμαι, δεν είμαι εγώ αυτός ο πρόεδρος. Είστε η Κεντρική Επιτροπή. Είστε το τιμόνι του κόμματος.
Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν – κι όλα αυτά τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες.

Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΑΡΑ! Όπως λειτουργούν οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο», ξεκαθάρισε.

«Χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή»

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης επισήμανε: «Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω. Και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες στην αποχή».

Από το πρώτο λεπτό της ομιλίας του άφησε αιχμές προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας: «Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Για πείτε μου».

«Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας», επισήμανε, με διάφορους που παρευρίσκονται στην αίθουσα να τον αποδοκιμάζουν και εκείνον να απαντά: «Παιδιά δεν πειράζει».

Ο Παναγιώτης Ρήγας αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα δευτερόλεπτα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να προειδοποιήσει: «μην με αναγκάσετε να ζητήσω να αποχωρήσετε».

«Η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς», ήταν πάντα η εύκολη απάντηση, σημείωσε.

«Ιδού η Ρόδος. Πάρτε απόφαση για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του. Λύση τώρα! Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Οικονόμου: Σε διαβούλευση τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για τις κάμερες στις στολές αστυνομικών – Προχωρημένες συζητήσεις για επίδομα γηπέδων

ΣΥΡΙΖΑ: Παντιέρα Σπίρτζη, Νοτοπούλου, Μεϊκόπουλου κατά του δημοψηφίσματος – Η «απάντηση» του Τσίπρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη Μάλαγα για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:34