search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:49
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Παντιέρα Σπίρτζη, Νοτοπούλου, Μεϊκόπουλου κατά του δημοψηφίσματος – Η «απάντηση» του Τσίπρα

11.11.2023 11:21
syriza_0711_1920-1080_new

Στελέχη όχι μόνο από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ομάδων, που ήταν κοντά ή στήριξαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία, τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Μεταξύ των στελεχών αυτών είναι, αναφέρουν πληροφορίες, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και άλλοι.

Η αντίληψη που φαίνεται να κυριαρχεί σε ένα κομμάτι της κεντρικής επιτροπής είναι ότι η άμεση προσφυγή στα μέλη του κόμματος, ουσιαστικά υπερβαίνει τα εκλεγμένα ανώτερα συλλογικά όργανα και αποδυναμώνει τη σημασία ενός εκάστου στελέχους στην εσωκομματική σκακιέρα των διαβουλεύσεων και της αναζήτησης ρόλων.

Η αντίθεση φαίνεται να είναι θεμελιώδης ανάμεσα στον νέο αρχηγό και σε ένα σκληρό στρώμα κομματικών παραγόντων κάθε προέλευσης:

Θα διαβουλεύεται για το οτιδήποτε με οποιονδήποτε, είτε μικρό, είτε μεγάλο θέμα ή, όταν θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί και η βάση του κόμματος θα προσφεύγει στα μέλη; Θα περιοριστεί στους θεσμούς της αντιπροσωπευτικής εσωκομματικής δημοκρατίας, ακόμα κι όταν αυτή εγκλωβίζεται σε παραλυτικές ισορροπίες ή θα αξιοποιήσει τις καταστατικές πρόνοιες του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση δημοκρατία, της έκφρασης των μελών.

Πάντως στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αποθέωνε τη σημασία της προσφυγής στα μέλη, στέλνοντας μήνυμα στην κομματική γραφειοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη Μάλαγα για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στην κρίση – Αρνείται να εμπλακεί στη σύγκρουση ο πρώην πρόεδρος

Όταν στην κυβέρνηση μαζεύονται πολλές κίτρινες κάρτες… – Ένας συν τέσσερις υπουργοί στο μικροσκόπιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:48