search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στην κρίση – Αρνείται να εμπλακεί στη σύγκρουση ο πρώην πρόεδρος

11.11.2023 10:13
tsipras-new

Ανένδοτος στις πιέσεις να παρέμβει στη σύγκρουση που εκδηλώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας, μένοντας σταθερός στην απόφασή του να τηρήσει στάση ουδετερότητας απέναντι στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να εμπλακεί στη διαμάχη των αμφισβητιών του Στέφανου Κασσελάκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, το κλίμα πιέσεων συντηρείται. Μάλιστα ούτε τώρα εμφανίζεται πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση ή να διεκδικήσει ρόλο «ειρηνοποιού», ή πού περισσότερο να «μαλώσει» τη νέο ηγεσία και μάλιστα δεν πρόκειται καν να παραστεί στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η απαίτηση γίνεται όλο και πιο έντονη με αφορμή τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο, με την «Εφημερίδα των Συντακτών» μάλιστα να του απευθύνει έκκληση, μέσω κεντρικού της άρθρου, υπό τον τίτλο «η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, Αλ. Τσίπρα».

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία. Η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του είναι βέβαιο ότι τον αφορά, τον προβληματίζει και σίγουρα τον πλήττει ιστορικά και πολιτικά. Αυτός θεωρείται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φυσικός αρχηγός του. Ασφαλώς έχει θέση και άποψη, τις οποίες δεν μπορεί να αφήνει έκθετες σε ερμηνείες. Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε».

Πάντως τόσο ο Διονύσης Τεμπονέρας, όσο και ο Χρήστος Γιαννούλης που κλήθηκαν να σχολιάσουν το ενδεχόμενο ή την ανάγκη παρέμβασης του κ. Τσίπρα ήταν από επιφυλακτικοί, έως αρνητικοί.

«Δεν χρειαζόμαστε τοποτηρητή» είπε ο πρώτος, ενώ ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «δεν είναι στιγμή να αναλωθεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα. Έχει και πιο κρίσιμες στιγμές στην πορεία για να συμβεί κάτι τέτοιο», εννοώντας πρωτίστως τις αντιπολιτευτικές ανάγκες του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Όταν στην κυβέρνηση μαζεύονται πολλές κίτρινες κάρτες… – Ένας συν τέσσερις υπουργοί στο μικροσκόπιο

Τεμπονέρας κατά Κασσελάκη: Διχαστικό το δημοψήφισμα, πρέπει να ανακληθεί

Κασσελάκης: «Δεν εκλέχτηκα να κάνω διευθετήσεις, δεν έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι προσβάλουν τα μέλη του» – Τι θα πει για το δημοψήφισμα  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07