search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Κασσελάκης: «Δεν εκλέχτηκα να κάνω διευθετήσεις, δεν έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι προσβάλουν τα μέλη του» – Τι θα πει για το δημοψήφισμα  

11.11.2023 08:17
Kasselakis

Σαφές μήνυμα ότι πρέπει να καταδικαστούν οι συμπεριφορές εκείνων που προσβάλλουν με τις συμπεριφορές τους την πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά να διαγραφούν, αναμένεται να στείλει ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα από την (και στην) κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαθαρίσει παράλληλα, τηρώντας τη γραμμή που περιέγραψε ήδη από χθες, ότι εάν η κεντρική επιτροπή δεν λάβει σαφή θέση απέναντι στα υπό διαγραφή στελέχη, αλλά και σε όποια μελλοντικά επαναλάβουν τέτοιες συμπεριφορές, θα ζητήσει τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Είτε με απόφαση της ίδιας της κεντρικής επιτροπής, είτε με τη συλλογή των απαιτούμενων από το καταστατικό υπογραφών από μέλη του κόμματος – ήτοι το 15% των εγγεγραμμένων.

«Ούτε συγνώμες, ούτε δηλώσεις μετάνοιας»

«Δεν εκλέχτηκα για να κάνω διευθετήσεις, η Δημοκρατία δεν έχει εσωκομματικά αδιέξοδα» αναμένεται να πει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας πως «εάν τα συλλογικά όργανα δεν δεχτούν την εισήγησή μου, το καταστατικό δίνει λύσεις, θα ζητήσω από τα μέλη να εγκρίνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται κατ’ αρχήν να αναφερθεί στα ονόματα των υπό διαγραφή στελεχών (Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας, Στέφανος Τζουμάκας – ο Πάνος Σκουρλέτης αποχώρησε στο μεταξύ από το κόμμα), αλλά θα ξεκαθαρίσει ότι «τα όσα ειπώθηκαν δεν μπορούν να ξεπεραστούν ούτε με συγνώμες, ούτε με δηλώσεις μετάνοιας».

«Είναι επίθεση σε όσους ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές, είναι απεχθές κάποιοι που θεωρούν ότι είναι πεφωτισμένοι να εμφανίζουν μειωμένη την κρίση των μελών» θα πει, προσθέτοντας για τα συγκεκριμένα στελέχη ότι «δεν μπορεί να είναι συνομιλητές , μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αλλά δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να εκφράζουν το κόμμα».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Πεδίο μάχης η Κεντρική Επιτροπή – Το δημοψήφισμα Κασσελάκη, η γενικευμένη αντίθεση υπό το φόβο διάλυσης και η αποχώρηση της Ομπρέλας

Περίσκεψη και ανησυχία στο Μαξίμου από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων

Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών – Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσαν τα λόγια μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:51