ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 05:43
MENU CLOSE

Για «επίσκεψη - πρόκληση» του Ερντογάν κάνει λόγο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης - Χωρίς κοινές δηλώσεις στο Βερολίνο

13.11.2023 17:58

«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ παραμένει ακλόνητη και ο καγκελάριος θα την καταστήσει σαφή στον τούρκο πρόεδρο» Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στο Βερολίνο, την Παρασκευή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει δείπνο εργασίας την Παρασκευή το βράδυ στην καγκελαρία. Προηγουμένως θα έχει γίνει δεκτός από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, δεν θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Ενόψει της επίσκεψης, η συμπρόεδρος των πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ κάλεσε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να μιλήσει με ξεκάθαρη γλώσσα στον τούρκο πρόεδρο. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε όλους τους διπλωματικούς διαύλους και να παραμείνουμε σε συνομιλίες και για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα «το Σαββατοκύριακο βιώσαμε απεχθείς δηλώσεις από τον (Ταγίπ) Ερντογάν προς το Ισραήλ, καθώς και υποβάθμιση της τρομοκρατίας της Χαμάς», τόνισε η κυρία Λανγκ.

Διαβάστε επίσης:

Ισλανδία: Εκκενώθηκε το χωριό Γκρίνταβικ – Τεράστιο ρήγμα στο έδαφος, αναδίδει ατμό (Videos)

Πόλεμος στη Γάζα: Εικόνες φρίκης στα νοσοκομεία της πόλης – Τυλίγουν τα πρόωρα βρέφη σε αλουμινόχαρτα (videos)

Τι φοβάται ο Πούτιν και τοποθετεί πυραύλους στην εξοχική κατοικία του στο Σότσι;

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 00:27
Exit mobile version