search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:23
MENU CLOSE

Προθεσμία στον αστυνομικό για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου – Ισχυρίζεται ότι το θύμα προσπάθησε να πάρει το όπλο του

13.11.2023 17:33
thanato-s17xronou1

Tην κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης αντιμετωπίζει ο 41χρονος αστυνομικός που οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Θηβών προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά. Ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Όπως έγινε γνωστό έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του 17χρονου, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε καθώς ο 17χρονος επιχείρησε να του το αφαιρέσει από το χέρι.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου έκανε λόγο για «εκτέλεση», ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο, ενώ είχε ήδη καταλήξει. Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει ασάφεια για το πού δέχθηκε τη σφαίρα του αστυνομικού ο 17χρονος, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

«Όλα θα ξεκαθαριστούν από την ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, ενώ επεσήμανε ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έχουν δώσει τελείως διαφορετικές καταθέσεις από αυτές του αστυνομικού. Επίσης, σημείωσε ότι στο αυτοκίνητου του 17χρονου δεν βρέθηκε ούτε πιστόλι, ούτε μαχαίρι. «Η μοναδική κίνηση που έκανε ήταν να αποφύγει τις κλωτσιές που του έδινε ο αστυνομικός», είπε.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο», τόνισε ακόμη. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από καταδίωξη και ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε προσκρούσει σε παρκαρισμένο Ι.Χ. στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας, ο 17χρονος Ρομά δέχτηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο 40χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Σημειώνεται ότι οι τρεις συνάδελφοι του αστυνομικού, που ήταν μαζί στην καταδίωξη, κρατούν ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι δεν είδαν τι συνέβη, καθώς ήταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο και απλά άκουσαν τον πυροβολισμό.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο της 24χρονης από ηλεκτροπληξία

Σάκης Αρναούτογλου: Τι λέει για τα «κόκκινα ξωτικά» που εμφανίστηκαν στον ουρανό του Αιγαίου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:20