search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:27
MENU CLOSE

Πώς «διαβάζουν» στο ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι κινήσεις Ανδρουλάκη 

13.11.2023 07:57
androulakis-kasselakis-1-1

«Αναμενόμενες» χαρακτηρίζει στο topontiki.gr κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από το κόμμα. 

Βλέπουν νέο κόμμα 

Στην Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσουν να μην σχολιάζουν τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον επίσημα. Μία στρατηγική που επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ζήτησε να την τηρήσουν στο έπακρον και τα στελέχη του κόμματος. 

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ περίμεναν τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου αλλά αυτό που σχολιάζουν είναι πως δεν φανταζόντουσαν πως θα υπήρχε τέτοια «σύγκρουση», ενώ παράλληλα υπήρξε η εντύπωση ότι οι «παραιτήσεις» – «αποχωρήσεις» θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα. 

«Αυτό που γνωρίζουν καλά στην Αριστερά είναι οι ιδεολογικές πλατφόρμες και οι διασπάσεις», σχολιάζει σκωπτικά στο topontiki.gr στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το κείμενο παραίτησης της «Ομπρέλας» δείχνει πως η τάση του ΣΥΡΙΖΑ θα μετουσιωθεί σε κόμμα το οποίο θα δοκιμάσει τις αντοχές του.

Υπάρχει η άποψη ότι αυτό το νέο εγχείρημα – κόμμα θα ηγηθεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και μία επιτροπή και μετά ή πριν τα Χριστούγεννα – δε μπορούν να προσδιορίσουν το χρόνο – θα ξεκινήσουν και οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει ενιαίο κόμμα με «σάρκα και οστά». 

«Φεύγουν Αριστερά, δεν κρατούν το Κέντρο»  

Αναφορικά με τις αποχωρήσεις, στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι αυτές μπορούν να πληγώσουν Αριστερά ακροατήρια του ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρξουν απώλειες ψηφοφόρων. 

Σε ό,τι έχει να κάνει όμως με το Κέντρο – που σύμφωνα με πληροφορίες – αυτή τη στιγμή ενδιαφέρει πιο πολύ από ποτέ το ΠΑΣΟΚ, πηγές του Κινήματος τονίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δε μπορεί να εκφράσει αυτή την πολιτική. Τόσο, όπως λένε, η φρασεολογία του όσο και οι κινήσεις του δείχνουν «πρακτικές Πολάκη», οι οποίες και απωθούν τους Κεντρώους ψηφοφόρους. 

Όπως έγραφε το ρεπορτάζ στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας, σύμφωνα με τις ποιοτικές μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους, στη Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν ότι οι «υποστηρικτές» του Κασσελάκη κινούνται περισσότερο προς τα αριστερά του κόμματος. Αυτός θα είναι και ο στόχος του Ανδρουλάκη όλο το επόμενο διάστημα. Δηλαδή να «εξωθήσει» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει ο Κασσελάκης να εμφανιστεί ως κεντρώος.

Στην ουσία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα ποντάρει πολύ περισσότερο στο Κέντρο, για να αποσπάσει ψηφοφόρους από τους κεντρώους που έμειναν ή στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η… μπίλια μπορεί να κάτσει στο Κέντρο μέσω δράσεων που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης θα βρεθεί ξανά στην περιφέρεια, όπου και θα επιτεθεί στην κυβέρνηση βάζοντας μπροστά τα θέματα της καθημερινότητας. Στις δράσεις του κόμματος για την επιστροφή των «κεντρώων» ψηφοφόρων συμπεριλαμβάνονται και οι ενέργειες του κόμματος εντός της Βουλής (όπως η θετική ψήφος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας). 

Τέλος υπενθυμίζεται ότι την επίθεση που έκανε ο Κασσελάκης στον Κώστα Σημίτη την είδαν ως δώρο καθώς με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έδιωξε» τους κεντρώους ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση με την ακρίβεια – Η παρέμβαση Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στη Γερμανία: Συναντήσεις με Μερτς και Σολτς με «βαριά» ατζέντα

Κασσελάκης μετά την Κεντρική Επιτροπή: «Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07