search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:29
MENU CLOSE

Επεισόδια σε Μέγαρα, Θήβα και βόρεια Ελλάδα για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου – Τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου

14.11.2023 20:56
megara-roma1

Επεισόδια και στα Μέγαρα για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου από τον αστυνομικό στη Βοιωτία, με ομάδες Ρομά που συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ επί της εθνικής οδού με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία στην Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, τα οποία άνοιξαν κανονικά στη συνέχεια.

Πολίτες που διαμαρτύρονται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι συγκέντρωμένοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το thriassio.gr ομάδα συγκεντρωμένων έσπασε τις τζαμαρίες λεωφορείου τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε οικισμούς της Θεσσαλονίκης, με τους συγκεντρωμένους να βάζουν φωτιές σε κάδους και να φωνάζουν συνθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μέσα και πέριξ του οικισμού «Τσαΐρια». Νωρίτερα, το μεσημέρι επεισόδια σημειώθηκαν και στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά με αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν επί τόπου.

Ένταση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Τρίτης και στη Θήβα με πολίτες να βάζουν φωτιές και να στήνουν οδοφράγματα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου.

Ένταση επικράτησε και στην Αλίαρτο όπου ομάδες ατόμων έχουν κλείσει με φωτιές την περιφερειακή οδό Θηβών – Λειβαδιάς όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ντασιώτης.

Όπως έγινε γνωστό, η επαρχιακή οδός Λιβαδειάς Θήβας έχει κλείσει σε δύο σημεία, στο ύψος της Αλιάρτου και στη γέφυρα του τρόμου στο Πυρί της Θήβας. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε 24 ώρες.

Όπως μεταδίδει το permissos.gr, σκηνές χάους εκτιλύχθηκαν στην Αλίαρτο το βράδυ της Τρίτης όταν ο δήμαρχος κ. Γιώργος Ντασιώτης επιχείρησε να προσεγγίσει τους συγκεντρωμένους και να τους καθησυχάσει. Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος οι συγκεντρωμένοι του πέταξαν αντικείμενα μπουκάλια με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για τις πρώτες βοήθειες.

Σε μόλις 7 δευτερόλεπτα τον σκότωσε ο αστυνομικός

Νωρίτερα, βίντεο από κάμερα ασφαλείας ήρθε στη δημοσιότητα από τα 14 τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου στη Βοιωτία, ενώ ακούγεται ο πυροβολισμός που του στοίχισε τη ζωή. Σκηνές πανικού λίγα δευτερόλεπτα πριν τον πυροβολήσει ο 41χρονος άνδρας της ομάδας ΟΠΚΕ. Την ίδια ώρα, σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου, με την οργή στην περιοχή να είναι διάχυτη.

Το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο Alpha είναι κυρίως ακουστικό, καθώς η κάμερα είναι στραμμένη προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και κατέγραψε μόνο τη διέλευση των οχημάτων. 

Σε αυτό αποκαλύπτεται τι συνέβη λίγα δευτερόλεπτα πριν πυροβολησει ο αστυνομικός, ενώ μεσολαβούν μόλις 7 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που φωνάζει «πίσω πίσω» ενδεχομένως σε διερχόμενους πολίτες και «σταμάτα ρε» στον οδηγό πριν σπάσει το τζάμι και πυροβολήσει. Τότε μία κοπέλα ουρλιάζει. 

Στη συνέχεια ακούγεται πανικός. ουρλιαχτά και κραυγές «γιατί; γιατί το παιδί;». «Τον πυροβόλησε αυτός», φωνάζει και συνεχίζει: «Τον πυροβόλησε αυτός. Τι σού έκανε το παιδί να το πυροβολήσεις;».

«Τον πυροβόλησε αυτός», φωνάζει και συνεχίζει: «Τον πυροβόλησε αυτός. Τι σού έκανε το παιδί να το πυροβολήσεις;».

«Γιατί θεέ μου; Τι έκανα, τι έκανα;», ακούγεται ακόμα. Τα ουρλιαχτά συνεχίζονται και κάποιος φωνάζει: «Γιατί το κάνατε; 17 χρονών;»«Αδερφέ μου, γιατί αδερφέ μου; Δε σε σώζει τίποτα πια. Ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά γρήγορα».

Λίγο αργότερα ακούγεται ξανά μία άλλη φωνή: «Γιατί δε σταμάτησες ρε φίλε; Γιατί ρε θεέ μου;». Μία άλλη αντρική φωνή, πιθανότατα πολίτης, φωνάζει πιο μετά: «Ρε, τι κάνατε ρε;»«Τον κύριο που κλαίει… Παλιάνθρωπος. Έχει θράσος», λέει μία άλλη φωνή.

«Πλύθηκε» ο χώρος πριν έρθει η Σήμανση;

Ο δικηγόρος κάνει λόγο για «αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων» στον χώρο όπου πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά πριν φτάσει η σήμανση, αφού όπως υπογραμμίζει, ο χώρος «πλύθηκε».

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας τον δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο documentonews.gr, ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε με το όχημα που οδηγούσε, ενώ η θέση του οδηγού καθαρίστηκε προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός.

«Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι πριν τη λήψη δειγμάτων από τα δάχτυλα του 17χρονου για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν το όπλο που τον σκότωσε, έπλυναν τα χέρια του νεκρού. «Σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα όταν προσπάθησαν να ερευνήσουν τα χέρια του 17χρονου δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία καθώς είχαν πλύνει τα χέρια του» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα είδαν το φως της δημοσιότητας διαρροές για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία, ο θάνατος του 17χρονου στη Βοιωτία επήλθε, από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα από κοντινή απόσταση επήλθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα. Κατόπιν η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μυς στην περιοχή του θώρακα

Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως ο 17χρονος έχει βληθεί από κοντινή απόσταση. Ακόμη εντοπίστηκαν εκδορές στο πρόσωπο οι οποίες δεν αποκλείεται να προκλήθηκαν, όταν έπεσε στο έδαφος μετά τον πυροβολισμό. 

Επιπλέον από τα δάχτυλα έχει σταλεί δείγμα στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό πυρίτιδας.

Περίπου σε ένα μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.  

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την ίδια ώρα, κλίμα έντασης επικρατεί στη Θήβα, την Αλίαρτο και την ευρύτερη περιοχή καθώς οι κινητοποιήσεις των Ρομά και άλλων για το θάνατο του 17χρονου είναι στο αποκορύφωμά τους.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι συμμαθητές του 17χρονου από το ΕΠΑΛ της Θήβας που είναι σε κατάληψη.

Για περισσότερο από δύο ώρες διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων της Θήβας ζητώντας να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος.

Μέχρι το ξημέρωμα ήταν αναμμένες οι φωτιές στην Αλίαρτο και ιδιαίτερα στην έξοδο του επαρχιακού δρόμου προς τη Θήβα. Από νωρίς το βράδυ Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν βάλει φωτιές κοντά στο δρόμο Θήβας -Λειβαδιάς ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν από πολύ νωρίς στη συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμη και σήμερα το πρωί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή είναι προβληματική καθώς υπάρχουν ομάδες Ρομά που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν.

Τέλος ιδιαίτερα έντονη είναι η αστυνομική παρουσία τη σημερινή μέρα και θα συνεχιστεί μέχρι αύριο, που έχει προγραμματιστεί η κηδεία του 17χρονου.

Την Πέμπτη η απολογία του αστυνομικού

Μεθάυριο Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο 41χρονος ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομ.

Ο αρχιφύλακας παραμένει κρατούμενος, με τον εισαγγελέα να του έχει απαγγείλει κατηγορίες, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: «Είπα ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο, ποτέ δε με πείραξε» – Η πρώτη αντίδραση του ιερέα

Σπύρος Φωκάς: «Αυλαία» και τελευταίο χειροκρότημα στον σπουδαίο ηθοποιό (Photos)

Τα τρία νησιά του Αιγαίου που «μαγνητίζουν» τα κρουαζιερόπλοια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48