search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:01
MENU CLOSE

ΕΡΤ3: Οι ανησυχίες των εργαζομένων για τις αλλαγές και το συνδικαλιστικό «μασάζ»

14.11.2023 09:19
ert3_2908_1460-820_new

Συνάντηση (ή τηλεδιάσκεψη) με την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης αναμένεται να έχει αργότερα μέσα στην ημέρα ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος, με αφορμή τους σχεδιασμούς της ΕΡΤ για το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, τις επικείμενες αλλαγές που μεθοδεύονται και πως επηρεάζεται ο ρόλος του δημοσιογραφικού δυναμικού του  σταθμού από αυτές.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην ΕΡΤ «ανέβηκε» στην ΕΡΤ3, πραγματοποίησε συναντήσεις και συνομίλησε μαζί τους για όσα ετοιμάζονται να συμβούν στο κανάλι, για την συγχώνευση με την ΕΡΤ2, το χαρακτήρα του νέου σταθμού και τον ρόλο των περίπου 320 εργαζόμενων σε αυτό (δημοσιογράφων, σκηνοθετών, τεχνικών, διοικητικών).

«Καλά τους τα ‘πε», έλεγαν άνθρωποι περί την ΕΡΤ3 αλλά «όσα άκουσαν μάλλον ενέτειναν την ανησυχία και τον προβληματισμό για το κανάλι και το ρόλο τους στην «επόμενη μέρα».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 θεωρούν ότι η επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να μεταδοθεί απευθείας ο 40ος αγώνας του Μαραθώνιου δρόμου από τη συχνότητα του καναλιού αλλά με την οργάνωση και την παραγωγή από την Αθήνα, αποτελεί προανάκρουσμα για τα μελλούμενα. Άλλωστε και οι μεταδόσεις του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών, από την ΕΡΤ3 πλέον μεταδίδονται.

Επίσης ανησυχητικό θεωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 είναι το στοιχείο όγκου αγορασμένου (μισθωμένου) προγράμματος – για ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, όπως λέγεται- το οποίο περιμένει να μπει σε προγραμματισμό. Εικάζουν- δεδομένου ότι επίσημη ενημέρωση ως τώρα δεν υπάρχει- ότι εφόσον υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης (μέσω κατάργησης) της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3, όλο αυτό το πρόγραμμα δεν θα μείνει περιθώριο για εκπομπές εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ3, περαν των ειδησεογραφικών/ ενημερωτικών «Μέρα με χρώμα», «Περίμετρος» και (την εβδομαδιαία) «Σύνορα».

Χθες εξάλλου η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωση της απευθύνεται στην διοίκηση της ΕΡΤ και την καλεί να ενημερώσει επισήμως τους εργαζόμενους και τους πολίτες που την χρηματοδοτούν μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με τρία ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Πρώτο το Mega την Παρασκευή- Kόντρα καναλιών για τη δεύτερη θέση

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η διοίκηση της ΕΡΤ να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον κόσμο για τα σχέδια της

Πρώτη με διαφορά η «Γη της ελιάς» την Παρασκευή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:55