search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Καταθέσεις «φωτιά» για τον θάνατο του 17χρονου: «Ο αστυνομικός τον κλώτσησε, τον σημάδεψε με το όπλο και τον σκότωσε» (Video)

14.11.2023 21:37
thanato-s17xronou1

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση του 17χρονου Ρομά Χρήστου Μιχαλόπουλου, ο οποίος πυροβολήθηκε από όπλο αστυνομικού το βράδυ του Σαββάτου στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Στην κατάθεσή του ο αδελφός του 17χρονου, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο, περιέγραψε τι συνέβη:

«Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε την πόρτα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε “κατέβα κάτω”. Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μία φορά», αναφέρει στην κατάθεσή του ο αδερφός του θύματος, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στην κατάθεσή του συνάδελφος του αστυνομκού, που επίσης βρισκόταν στο σημείο το βράδυ του Σαββάτου. «Ο Γ… άρχισε να δίνει εντολές στον οδηγό του οχήματος, φωνάζοντάς του δυνατά ότι είμαστε αστυνομικοί και λέγοντάς του να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω. Εκείνος δεν άνοιξε όμως ούτε την πόρτα ούτε το παράθυρο αλλά δεν άνοιξε και καμία άλλη πόρτα ή άλλο παράθυρο του οχήματος. Τότε ο Γ… έπιασε το πόμολο άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και φώναξε δυνατά στον οδηγό “Αστυνομία, βγες έξω”. Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και δεν έβγαινε από το αμάξι. Τότε είδα τον Γ… να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε, άκουσα έναν πυροβολισμό», ανέφερε.

Στην δική της κατάθεση φίλη του 17χρονου που ήταν συνεπιβάτης στο όχημα είπε:

«Μετά ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του Χρήστου, του χτύπησε το τζάμι χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι, του άνοιξε την πόρτα και τον κλώτσησε με το πέλμα του ποδιού του. Ο Χρήστος έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο αστυνομικός έπιασε τον Χρήστο με τα δυο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε ο Χρήστος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου. Μετά από αυτό και αφού πιθανόν ο Χρήστος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό».

Καρέ – καρέ η καταδίωξη και ο πυροβολισμός

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας ήρθε στη δημοσιότητα από τα 14 τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου στη Βοιωτία, ενώ ακούγεται ο πυροβολισμός που του στοίχισε τη ζωή. Σκηνές πανικού λίγα δευτερόλεπτα πριν τον πυροβολήσει ο 41χρονος άνδρας της ομάδας ΟΠΚΕ.

Το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο Alpha είναι κυρίως ακουστικό, καθώς η κάμερα είναι στραμμένη προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και κατέγραψε μόνο τη διέλευση των οχημάτων. 

Σε αυτό αποκαλύπτεται τι συνέβη λίγα δευτερόλεπτα πριν πυροβολησει ο αστυνομικός, ενώ μεσολαβούν μόλις 7 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που φωνάζει «πίσω πίσω» ενδεχομένως σε διερχόμενους πολίτες και «σταμάτα ρε» στον οδηγό πριν σπάσει το τζάμι και πυροβολήσει. Τότε μία κοπέλα ουρλιάζει. 

– Πίσω, πίσω… Σταμάτα ρε… Σταμάτα ρε (χτύπημα στο τζάμι του οδηγού).

Στη συνέχεια, ακούγεται ο ήχος του πυροβολισμού και ακολουθούν οι φράσεις:

– Τι λες; Φίλε… Φίλε… Φίλε σε παρακαλώ..
– Όχι Θεέ μου δεν μπορώ… Δεν μπορώ…
– Γιατί;
– Tον πυροβόλησε αυτός… Τι σου έκανε το παιδί να τον πυροβολήσεις;
– Γιατί Θεέ μου; Τι έκανα; Τι έκανα;
– Γιατί το κάνατε; 17 χρονών; Ένα ασθενοφόρο! Αδελφέ μου, γιατί αδελφέ μου; Δεν σε σώζει τίποτα πια… Ένα ασθενοφόρο γρήγορα ρε παιδιά
– Το παιδί δεν μπορώ, το παιδί. Γιατίιιιι; Γιατί Θεέ μου; Γιατί Θεέ δεν βγήκε έξω; Γιατί τον πυροβόλησες;
– Γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε; Δεν θέλω…
– Τον σκότωσες! Ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά γρήγορα.
– Γιατί δεν σταμάτησες ρε φίλε; Γιατί ρε Θεέ μου;
– Ρε τι κάνατε ρε, πω πω… Ένα παιδί, ένας π….
– Φύγε, φύγε..
– Δεν θέλαν, σκότωσαν το παιδί.
– Λίγο νερό ρε παιδιά, λίγο νερό.

-Άντε ρε αλήτη που θες και νερό
– Όχι ρε φίλε γα….
– Τον κύριο που κλαίει.. παλιάνθρωπος, έχει θράσος…

Η καταγγελία του δικηγόρου της οικογένειας του 17χρονου

Την ίδια ώρα, σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου, με την οργή στην περιοχή να είναι διάχυτη.

Ο δικηγόρος κάνει λόγο για «αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων» στον χώρο όπου πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά πριν φτάσει η σήμανση, αφού όπως υπογραμμίζει, ο χώρος «πλύθηκε».

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας τον δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο documentonews.gr, ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε με το όχημα που οδηγούσε, ενώ η θέση του οδηγού καθαρίστηκε προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός.

«Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι πριν τη λήψη δειγμάτων από τα δάχτυλα του 17χρονου για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν το όπλο που τον σκότωσε, έπλυναν τα χέρια του νεκρού. «Σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα όταν προσπάθησαν να ερευνήσουν τα χέρια του 17χρονου δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία καθώς είχαν πλύνει τα χέρια του» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα είδαν το φως της δημοσιότητας διαρροές για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία, ο θάνατος του 17χρονου στη Βοιωτία επήλθε, από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα από κοντινή απόσταση επήλθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα. Κατόπιν η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μυς στην περιοχή του θώρακα

Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως ο 17χρονος έχει βληθεί από κοντινή απόσταση. Ακόμη εντοπίστηκαν εκδορές στο πρόσωπο οι οποίες δεν αποκλείεται να προκλήθηκαν, όταν έπεσε στο έδαφος μετά τον πυροβολισμό. 

Επιπλέον από τα δάχτυλα έχει σταλεί δείγμα στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό πυρίτιδας.

Περίπου σε ένα μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.  

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια και στα Μέγαρα για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου – Έκλεισε η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα

Κιβωτός του Κόσμου: «Είπα ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο, ποτέ δε με πείραξε» – Η πρώτη αντίδραση του ιερέα

Σπύρος Φωκάς: «Αυλαία» και τελευταίο χειροκρότημα στον σπουδαίο ηθοποιό (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:31