search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:42
MENU CLOSE

Lidl: Τριετές επενδυτικό πλάνο 120 εκατ. ευρώ σε logistics και καταστήματα

14.11.2023 12:06
lidl_new

Τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 120 εκατ. ευρώ  προγραμματίζει από την επόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Διοίκησης, Martin Brandenburger.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την συνέχιση της ανοδικής πορείας της εταιρείας μέχρι και το τέλος του 2023, καθώς αναπτύσσεται οργανικά και όχι μόνο.

«Από το 1999 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει στη χώρα πάνω από €1,4 δισ., υλοποιώντας το επενδυτικό της πρόγραμμα, που για τα επόμενα 3 χρόνια περιλαμβάνει νέα καταστήματα και συνολικές επενδύσεις πάνω από €120 εκατ. για το δίκτυο των καταστημάτων και των αποθηκών της», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία λειτουργεί 4 Logistics centers και από αυτά, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, όλα τα φρέσκα, νωπά προϊόντα παραδίδονται κάθε πρωί, σε όλα τα καταστήματα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Προσφέρει, δηλαδή, τις ίδιες τιμές σε όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως τοποθεσίας και φυσικά κοινό layout που εγγυάται ενιαία αγοραστική εμπειρία, ξεκάθαρη και εύκολη πλοήγηση των πελατών με αξιόπιστη και έγκαιρη πληροφόρηση για τα προϊόντα και τις τιμές χάρη στις ηλεκτρονικές ετικέτες τιμών που είναι διαθέσιμες στο σύνολο των 230 καταστημάτων. «Είμαστε ένας συνεπής και αξιόπιστος εταίρος για τους προμηθευτές μας, με μέσο όρο εξόφλησης τις 41 ημέρες, όταν ο μέσος όρος του κλάδου είναι 117 ημέρες», ανέφερε.

Πρόεδρος της Διοίκησης, Martin Brandenburger

Ο πρόεδρος διοίκησης της εταιρείας, η οποία σημειώνεται ότι δεν δημοσιεύει ισολογισμό στην Ελλάδα, παρουσίασε στοιχεία για τη συνολική συνεισφορά της Lidl Ελλάς στο ελληνικό ΑΕΠ η οποία ανήλθε το 2022 σε 953 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 363 εκατ. ευρώ αφορούν σε φόρους προς το κράτος.

Σε ποσοστιαία βάση, η Lidl Ελλάς συνεισφέρει σχεδόν 1 ευρώ ανά 200 ευρώ του ελληνικού ΑΕΠ (0,46%) και ανά 200 ευρώ φορολογικών εσόδων του κράτους (0,48%). Επιπλέον, προκύπτει ότι για κάθε 1 ευρώ που συνεισφέρει η εταιρεία στο ελληνικό ΑΕΠ, δημιουργούνται περίπου 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην οικονομία. Επίσης, η Lidl Ελλάς αντιπροσωπεύει το 0,82% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα (33.417 θέσεις εργασίας).

Επίσης η Lidl Ελλάς πραγματοποίησε το 2022 απευθείας εξαγωγές ελληνικών προϊόντων συνολικού ύψους 463,4 εκατ. ευρώ, σε 31 διαφορετικές χώρες (1.624 κωδικοί από 244 προμηθευτές). Εξ αυτών, τα 166 εκατ. ευρώ αφορούν σε απευθείας εξαγωγές φρούτων και λαχανικών από Έλληνες προμηθευτές  σε χώρες όπου δραστηριοποιείται η Lidl και τα 49 εκατ. σε απευθείας εξαγωγές προϊόντων από Έλληνες προμηθευτές στο πλαίσιο ελληνικών θεματικών εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΝΟ: Ξανά στα ράφια κάτω από την «ομπρέλα» της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία»

Επέκταση συνεργασίας ΔΕΗ – Trade Estates για νέο blue hub στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας

Elounda Hills: Ξεκίνησε η κατασκευή του 5άστερου συνολικής  επένδυσης άνω των 500 εκατ. ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:41