search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:41
MENU CLOSE

«Ντροπή σας» – Ο Σάσα Μπάρον Κοέν κατηγορεί το TikTok ότι «δημιούργησε το μεγαλύτερο αντισημιτικό κίνημα μετά τους Ναζί»

17.11.2023 19:22
sasha baron cohen

Ο Εβραίος κωμικός Σάσα Μπάρον Κοέν κατηγόρησε με οργή την εταιρία TikTok ότι δημιούργησε «το μεγαλύτερο αντισημιτικό κίνημα μετά τους Ναζί».

Ο σταρ του «Borat» ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης την Τετάρτη με στελέχη της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο λόγω αντισημιτικών σχολίων αλλά και για την εξύμνηση χρηστών στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μαζί του συμμετείχαν οι ηθοποιοί Ντέμπρα Μέσινγκ και Έιμι Σούμερ καθώς και περισσότεροι από δώδεκα Εβραίοι influencers.

«Αυτό που συμβαίνει στο TikTok είναι ότι δημιουργεί το μεγαλύτερο αντισημιτικό κίνημα μετά τους Ναζί», είπε ο Κοέν στα στελέχη του ιστότοπου.

«Αν ανατρέξετε στις 7 Οκτωβρίου, ο λόγος για τον οποίο η Χαμάς μπόρεσε να αποκεφαλίσει νέους και να βιάσει γυναίκες ήταν ότι τους ταΐζαν με εικόνες όταν ήταν μικρά παιδιά που τους οδήγησαν στο μίσος», συνέχισε, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Βρετανός αστέρας είπε στα στελέχη του TikTok ότι θα μπορούσαν απλώς να «πατήσουν έναν διακόπτη» για να διορθώσουν τον αντισημιτισμό στην πλατφόρμα, καθώς υπήρξαν χρήστες της πλατφόρμας που έλεγαν «Ο Χίτλερ είχε δίκιο» και «Ελπίζω να καταλήξεις σαν την Άννα Φρανκ».

«Ντροπή σας», είπε στα στελέχη, τον επικεφαλής των λειτουργιών του TikTok, Άνταμ Πρέσερ, και τον παγκόσμιο επικεφαλής των λειτουργιών χρηστών, Σεθ Μέλνικ.

Αφορμή της συζήτησης ήταν μια ανοιχτή επιστολή στην εταιρεία, με την οποία η ομάδα κατήγγειλε ότι οι Εβραίοι χρήστες βομβαρδίστηκαν με μίσος.

«Με απλά λόγια, το TikTok στερείται κρίσιμων χαρακτηριστικών ασφαλείας για την προστασία των Εβραίων δημιουργών περιεχομένου και της ευρύτερης εβραϊκής κοινότητας στο TikTok, αφήνοντάς μας σε ψηφιακό και φυσικό κίνδυνο», ανέφερε η επιστολή.

«Δυστυχώς, ο αχαλίνωτος αντισημιτισμός είναι ένα κοινό πρόβλημα που το TikTok δεν έχει αντιμετωπίσει για πάρα πολύ καιρό».

Διαβάστε επίσης:

Η ανάρτηση της Νατάσας Μποφίλιου για την επέτειο του Πολυτεχνείου – «Για το ψωμί, για την παιδεία, για την ελευθερία» (Video)

«Φόνισσα»: Η επίσημη πρεμιέρα και το μήνυμα της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη για τον σεξισμό και την έμφυλη βία

Βατίδου: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά το τροχαίο – «Σκέφτομαι να βάλω κάμερες ακόμα και πάνω μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24