search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:10
MENU CLOSE

Πολυτεχνείο: Μαζικές πορείες σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Πάτρα – Πολλά συνθήματα για την Παλαιστίνη (Photos/ Videos)

17.11.2023 20:04
polutexeneio_poreia1
Eurokinissi

Μαζικές οι πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Βόλο για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος κρατά τη σημαία της Παλαιστίνης αλλά και «ματωμένα» παιδικά ρούχα σε ένδειξη συμπαράτασης στον λαό που δοκιμάζεται. Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην πορεία στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία. Η πορεία κινείται προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης, σύμφωνα με το thestival.gr.

Στην πορεία πρωτοστατεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974. Συμμετέχουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αριστερές οργανώσεις, κόμματα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην πορεία οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα για το Πολυτεχνείο, αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, λόγω του πολέμου με το Ισραήλ. Σημειώνεται πως αρκετοί διαδηλωτές κρατούν παλαιστινιακές σημαίες.

Σημειώνεται πως οι κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν απομακρυνθεί από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει τα στόρια τους, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Σε κοντινή απόσταση, ακολουθεί το δεύτερο μπλοκ της μεγάλης πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σε αυτό συμμετέχουν συλλογικότητες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στον χώρο αυτό καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε ένα από τα πανό τους αναγράφεται το εξής: «Τα 50 χρόνια είναι η αρχή, τη μνήμη του Νοέμβρη κρατάμε ζωντανή».

Πλήθος κόσμου και επεισόδια στη μεγάλη πορεία στην Πάτρα

Πλήθος κόσμου και στην Πάτρα στις δύο απογευματινές πορείες. Η πρώτη είχε σημείο εκκίνησης το Εργατικό Κέντρο και η δεύτερη ξεκίνησε από το Παράρτημα στις 6 μ.μ. Στην πορεία του Εργατικού Κέντρου, συμμετείχαν συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία, φοιτητές καθώς και η Δημοτική Αρχή Πάτρας, σύμφωνα με το tempo24.

Λίγο αργότερα σύμφωνα με το tempo24 σημειώθηκαν επεισόδια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Μια ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία αποκόπηκε από το κυρίως σώμα και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συλλήψεις.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου.

Με την σημαία της Παλαιστίνης και ματωμένα παιδικά ρούχα η πορεία στο Βόλο

Η σημαία της Παλαιστίνης όπου πάνω της βρίσκονται παιδικά «αιματοβαμένα» ρούχα, θα είναι ο οδηγός της πορείας του Πολυτεχνείου στον Βόλο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, με σημαίες της Παλαιστίνης και πανό συμμετέχουν οι φοιτητές στην πορεία-για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η πορεία ξεκίνησε από την Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μετά από εννιά μήνες βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Intercity

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο: Έρχεται ψυχρή εισβολή με βροχές και καταιγίδες – Πού θα πέσουν χιόνια

Πολυτεχνείο: Γεμάτη παλαιστινιακές σημαίες η πορεία – Διαμαρτυρία Ρομά για τον 17χρονο Χρήστο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:07