search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:43
MENU CLOSE

Ο Πλατόνωφ και η Σάρα Κέιν…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2308
16/11/2023
18.11.2023 06:20
parastase_bentiades

Δύο παραστάσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον… Στη σκηνή του Τόπος Αλλού, από αυτό το Σάββατο, θα στηθεί ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού ΒοινίτσεφΣκηνικό Μίκα Πανάγου – Νίκος Καμτσής, κοστούμια Μίκα Πανάγου – και εκεί θα μαζευτούν, έπειτα από έναν βαρύ ρωσικό χειμώνα, όλα τα πρόσωπα.

Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος Μιχαήλ Βασιλίεβιτς Πλατόνωφ, που θα τον αναλάβει ο Μάξιμος Μουμούρης. Γύρω του δόκιμοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, βασικοί συνεργάτες και από προηγούμενες συνεργασίες του Νίκου Καμτσή και του Τόπος Αλλού, θα αναλάβουν τους άλλους, ισάξιους ρόλους.

Οι επαρχιακοί αριστοκράτες, όπως ο κτηματίας Πορφύρι Συμεώνοβιτς Γκλαγκόλιεβ (Δημήτρης Φραγκιόγλου), που ξετυλίγουν τα πάθη τους στο κτήμα του Βοινίτσεφ και της γυναίκας του Άννας Πέτροβνα (Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου), είναι όργανα μιας ορχήστρας, που αποδίδει συναρπαστικά το συμπάν του Αντόν Τσέχωφ και τον απελπισμένο κόσμο της προεπαναστατικής Ρωσίας.

Η διανομή έχει συμπληρωθεί: Θοδωρής Ελευθεριάδης, Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά, Μαριάνθη Φωτάκη, ενώ ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής θα παίξει τον ρόλο του γιατρού Νικολάι Τριλέσκι.

INFO

Πρωτότυπη Μουσική Κώστας Χαριτάτος – Κίνηση Κάλλια Θεοδοσιάδη – Φωτισμοί Γιάννης ΖέρβαςΠαραστάσεις: Παρασκευή στις 20.30 – Σάββατο στις 20.30 – Κυριακή στις 20.30

Η Σάρα Κέιν

Μετά τις sold out παραστάσεις την προηγούμενη θεατρική σεζόν, η performer Pavlina Styl θα παρουσιάσει για 2η χρονιά μια διασκευή βασισμένη στον παραληρηματικό θεατρικό μονόλογο «4.48 Psychosis» της Σάρας Κέιν σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Σκότη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Vault Theatre Plus από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μια αφιερωματική παράσταση που ενώνει το κύκνειο άσμα της αυτόχειρος Βρετανίδας συγγραφέως με τις φωνές των Judie Garland, Amy Winehouse, Dalida, Merlin Monroe, Edith Piaf, όπου η ζωή και ο θάνατός τους συνδέεται με το σκοτεινό ποιητικό της έργο.

Ένα έργο κραυγής για τη ζωή, λύτρωσης από μια αφόρητη ζωή, επιθυμίας για μια άλλη ζωή. Το «4.48 Psychosis» μοιάζει να είναι ο αγωνιώδης επιθανάτιος ρόγχος της Κέιν αφού έναν χρόνο μετά τη συγγραφή του θα αυτοκτονήσει στην ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν με βαριά κατάθλιψη.

INFO

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος – Διασκευή – δραματουργική επεξεργασία Pavlina Styl

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Σκότη – Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Σκηνογραφική επιμέλεια – κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα –

Φωτισμοί – Trailer: Νύσος Βασιλόπουλος

Ηχογραφημένη φωνή Ψυχιάτρου: Εβελίνα Αραπίδη

Χώρος: Vault Theatre Plus / Διεύθυνση: Μελενίκου 26, Αθήνα 10447 / Τηλέφωνο: 2130356472 – Σάββατο 21.00, Κυριακή 18.00

Διαβάστε επίσης:

Μια οικολογική ιστορία στο «Μικρό Γκλόρια»

Ο Άλιμος τιμάει τον ζωγράφο Νίκο Κούνδουρο

Mariah Carey: Αυτό είναι το αγαπημένο της χριστουγεννιάτικο τραγούδι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34