search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Τέμπη: «Βρέθηκαν μικρά υπολείμματα οστών και DNA» – Διαψεύδει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη

19.11.2023 16:24
tebi_distixima

Διαψεύδει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δημοσιεύματασύμφωνα με τα οποία βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών από την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023.

Δια του εκπροσώπου Τύπου, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διευκρινίζει ότι έως σήμερα, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας:

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού(λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται».

«Έχουν εντοπιστεί και ανθρώπινα μέλη»

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, που διενεργεί τις έρευνες και εντόπισε το «μαύρο κουτί» του τρένου χάρη σε  ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εταιρείας, ανέφερε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»:

«Έχουν εντοπιστεί και ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε ένα τρένο που κινείται στα λογικά πλαίσια, χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις “εδώ καθόντουσαν, εκεί δεν καθόντουσαν”… Τα μέλη υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς επιβάτες».

»Είναι τόση η παραμόρφωση των υπολειμμάτων και τόση η φθορά, που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», επισήμανε, αναφερόμενη και στην αλλοίωση των στοιχείων λόγω του χρόνου που έχει περάσει. 

Διαβάστε επίσης:

«Χάος» στον Κηφισό μετά από σύγκρουση οχημάτων

Καιρός: Στους -9.6 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο σήμερα – Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Πόλα Ρούπα: «Εξέτισα και με το παραπάνω τα χρόνια κράτησης που απαιτούνται για την υφ’ όρων απόλυση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:30