search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:28
MENU CLOSE

Τρεις παραστάσεις που αξίζει να δεις και κάνουν πρεμιέρα αυτή την Κυριακή

19.11.2023 07:30
theatro-new
Πηγή: Pixabay

Μπορεί σε λίγες ημέρες ο Νοέμβριος να μας αποχαιρετά, αλλά οι θεατρικές παραστάσεις συνεχίζουν να κάνουν πρεμιέρα και αξίζει σίγουρα να τις βάλετε στην ατζέντα σας.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η θεατρική δράση στην Αθήνα είναι έντονη, ενώ αμείωτο φαίνεται να είναι και το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι, διαλέξαμε 3 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις τον Νοέμβριο (και κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 19/11) για να προβληματιστείς, να γελάσεις, να κλάψεις και να συγκινηθείς.

Πλατόνωφ, του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Τόπος Αλλού

«Πλατόνωφ» του Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ στην κεντρική σκηνή του Τόπος Αλλού με τον Μάξιμο Μουμούρη στον επώνυμο ρόλο. Μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο θα δώσει την ευκαιρία για μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Στη σκηνή του Τόπος Αλλού θα στηθεί ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού Βοινίτσεφ και εκεί θα μαζευτούν μετά από ένα βαρύ Ρωσικό χειμώνα όλα τα πρόσωπα. Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος Μιχαήλ Βασιλίεβιτς.

«Underground», σε σκηνοθεσία Ντουσάν Κοβάσεβιτς στο Θέατρο Ακροπόλ

Η εμβληματική ταινία «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Το «Underground» αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το Γάλα, του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Σταθμός

Το έργο – σταθμός του νεοελληνικού θεάτρου«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, επανέρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός – είκοσι χρόνια από τη συγγραφή του και δέκα μετά το τελευταίο του ανέβασμα στη σκηνή. Μια μητέρα από την πρώην Σοβιετική ένωση και οι δυο της γιοι συνθέτουν μια συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία όπου φωτίζεται δεξιοτεχνικά από τον συγγραφέα ο συναισθηματικός κόσμος των ηρώων και οι ανησυχίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Οι Σαμουράι που μαζεύουν σκουπίδια στο Τόκιο (Videos)

Πάνος Νιαβής στο topontiki.gr: «Μέσα από τους “10 πόντους Μαύρο Χιόνι” είδα τα τραύματα του εμφυλίου και τη θέση της γυναίκας στην επαρχία»

Πέντε γραφικά χωριά για (μικρές) φθινοπωρινές αποδράσεις (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:23