search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:30
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Η φορολογική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει» – Η κόντρα με τον Ανδρουλάκη για το ασφαλιστικό Γιαννίτση

22.11.2023 17:49
mitsotakis androulakis vouli 876- new

Κόντρα για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο πυροδοτεί αντιδράσεις και εντός του γαλάζιου στρατοπέδου είχαν στη Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του διαμήνυσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα προχωρήσει ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους εν αντιθέσει με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση Γιαννίτση επί ημερών διακυβέρνησης Σημίτη όπου τότε η κυβέρνηση έκανε πίσω υπό το βάρος των αντιδράσεων, «φορτώνοντας» το κόστος στις επόμενες γενιές.

«Δεν είναι εύκολη παρέμβαση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως προεκλογικά  είχε προειδοποιήσει ότι θέλει να μειώσει το τέλος επιτηδεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει βελτίωση στην φορολογική συμμόρφωση. 

«Είναι πολύ βολικό να κρύβεστε πίσω από τους λίγους μεγάλους που θα εντοπιστούν, αλλά να μην θίγετε αυτούς που θεωρείτε την δική σας εκλογική πελατεία με το να μην γίνεστε δυσάρεστος», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

«Η ανθεκτικότητα της χώρας στηρίζεται στην ανθεκτικότητα της οικονομίας, καταθέτουμε προϋπολογισμό και μεσοπρόθεσμο και δεν έχουμε καμία επισήμανση από την Κομισιόν ως  φερέγγυα χώρα», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει ότι  ακριβώς επειδή η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, δίνεται πλεόνασμα σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Στην αντεπίθεση θέλησε να περάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να κοιτάξει στα μάτια τα στελέχη της ΝΔ που αντέδρασαν στη μεταρρύθμιση Γιαννίτση, για να καταλάβει γιατί τότε δεν υλοποιήθηκε.

«Είστε ευχάριστος στην εγχώρια ολιγαρχία… ίσως ζούμε σε άλλη χώρα, εγώ στην Ελλάδα κι εσείς στο Μονακό», σχολίασε ακόμη και τόνισε ότι πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η άμεση διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS. 

Σε ότι αφορά στο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι θα ήθελε να το έχει κοντά του, «όταν θα πάνε οι μπουλντόζες να γκρεμίσουν τα μπουζουκτσίδικα και τα άλλα αυθαίρετα που υπάρχουν στην κοίτη του Πηνειού, στη Γιάννουλη». Κάλεσε δε, τον κ. Ανδρουλάκη να αφήσει τις εκθέσεις ιδεών και να πάρει θέση στα δύσκολα διλήμματα.

«Πηγαίνετε με την κυρία Λιακούλη και βουλευτές σας της ΝΔ να γκρεμίσετε το μπουζουκτσίδικο στον Πηνειό, πείτε και στον αρμόδιο υπουργό σας «Βασίλη ρίχ’το», αν αυτό είναι μεταρρύθμιση, τότε αυτό εδώ δεν είναι σοβαρή μεταρρύθμιση, προς Θεού, να σοβαρευτούμε», αντέτεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Πόσοι τολμάνε να έρθουν μέσα στον κόσμο να μιλήσουν;» – Αποστάσεις από τη μνημονιακή εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Σταθάκης: Θέμα ωρών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ

Η «αναβάθμιση» του ΠΑΣΟΚ, οι ειρωνίες Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και η… Black Friday – «Καλύτερα κρύα αστεία παρά εγκληματικές επιλογές» σχολίασε ο Φάμελλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:30