search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «δράκο» των Εξαρχείων, οι κατηγορίες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δράση του

22.11.2023 19:45
drakos-1-NEW

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για σεξουαλική βία, αλλά και για πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 23χρονου «δράκου» των Εξαρχείων, τον οποίο συνέλαβαν οι Αρχές την Τρίτη (21/11) έπειτα από καταγγελίες για έξι απόπειρες βιασμού.

Ο 23χρονος είναι πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή , γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, καθώς και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο κατηγορούμενος είχε κρατηθεί προσωρινά στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος μετά από κράτηση 12 μηνών τον περασμένο Αύγουστο. Η δίκη του έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Ο ίδιος καταγγέλεται στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για σωρεία υποθέσεων σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια πριν λίγες ημέρες. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικο κορίτσι. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Παρασκευή.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Η φίλη μου έντρομη κάλεσε στο τηλέφωνο τη μητέρα μου, για να ζητήσει βοήθεια, μένουμε πολύ κοντά στην στάση που της επιτέθηκε. Αν δεν ήταν ο πατέρας μου να τον σταματήσει, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί την είχε ρίξει κάτω και προσπαθούσε να την βιάσει», είπε στο OPEN φίλη της 18χρονης που δέχθηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο.

Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας είπε: «το πρωί γύρω στις 7:20 ακούσαμε φνές βοήθεια τελικά έγινε εδώ ακριβώς απέναντι είχαν εμπλακεί μια κοπέλα και από πάνω αυτό που μάθαμε ότι τον έχουν συλλάβει. Έβαλα μια φωνή και άφησε την κοπέλα».

«Εφόσον μάθαμε ότι τον έχουν συλλάβει αισθανθήκαμε μια ανακούφιση γιατί θα μπορούσε να κάνει και άλλα τέτοια περιστατικά», σημείωσε κάτοικος των Εξαρχείων.

Ο 23χρονος είχε οδηγηθεί νωρίτερα το απόγευμα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο άνδρας από τη Συρία ντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα ο 23χρονος, συνελήφθη πέρυσι οδηγήθηκε στη φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν εκδικάστηκε η υπόθεσή του. Και αναζητείτο πάλι από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε αποπειράθηκε να βιάσει μια κοπέλα στη Γλυφάδα.

Γιατί είχε αφεθεί ελέυθερος

Τον Αύγουστο του 2022, ο 22χρονος -τότε- “δράκος” οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών και ενός κοριτσιού 13 ετών.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News”, έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί όπως προβλέπει ο νόμος η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του.

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Ύστερα από επικοινωνία που είχε το πρωί ο κ. Οικονόμου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου συλληφθέντα καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Διαβάστε επίσης:

Παιανία: Άνδρας προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος 15χρονης σε λεωφορείο – Της προσέφερε και χρήματα

Μήλος: 17χρονος καταγγέλλει βασανισμό μέσα σε αστυνομικό τμήμα – «Το παιδί έφαγε ξύλο γιατί δεν κατέδωσε κανέναν», λέει η μητέρα του

Απομακρύνεται η νταλίκα που έπεσε από γέφυρα στη Θεσσαλονίκη (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:17