search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:43
MENU CLOSE

Συναγερμός στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά: Έκρηξη αυτοκινήτου με δύο νεκρούς σε γέφυρα στους Καταρράκτες του Νιαγάρα – Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση (Video)

22.11.2023 20:44
kanadas-1-NEW

Όχημα εξερράγη την Τετάρτη στη γέφυρα Ρέινμποου στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά, σύμφωνα με το FBI που αντιμετωπίζει το συμβάν ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης. Το όχημα επιχείρησε να περάσει το συνοριακό πέρασμα μεταξύ των δύο χωρών. Δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν ενώ ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα:

Σύμφωνα με το Fox news, το FBI ερευνά το περιστατικό ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης και το όχημα που εμπλέκεται στο περιστατικό εισερχόταν από τις ΗΠΑ προς τον Καναδά.

Όπως αναφέρει το Fox news εκρηκτικά βρίσκονταν στο όχημα εκείνη τη στιγμή και δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο αυτοκίνητο είναι νεκροί ενώ ένας συνοριακός αξιωματικός τραυματίστηκε.

Ενημερώθηκαν Λευκός Οίκος και Τριντό

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη μεθοριακή διάβαση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και ότι σύντομα θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Ένας εκπρόσωπος του δημάρχου της περιοχής είπε ότι η Ρέινμποου Μπριτζ θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας και ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ερευνούν την υπόθεση.

Εκτός από τη γέφυρα Rainbow, το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο άλλων τριών διεθνών συνοριακών διαβάσεων στην περιοχή. Η γέφυρα Peace Bridge, η γέφυρα Lewiston-Queenston, η γέφυρα Whirlpool και η γέφυρα Rainbow Bridge είναι επίσης κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πλάνα από το σημείο δείχνουν καπνό και ζημιές στον σταθμό ελέγχου από τον οποίο περνούν οι οδηγοί όταν εισέρχονται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα όχημα της πυροσβεστικής και πολλά περιπολικά.

Η κυβερνήτρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ότι «ενημερώθηκε για το συμβάν» και παρακολουθεί την κατάσταση. «Οι πολιτειακές υπηρεσίες βρίσκονται επί τόπου, έτοιμες να παράσχουν βοήθεια», πρόσθεσε. «Ταξιδεύω στο Μπάφαλο για να συναντηθώ με τις Αρχές και τους φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και θα ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Υόρκης όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Guns N’ Roses: Για σεξουαλική επίθεση το 1989 κατηγορείται ο Αξλ Ρόουζ

«Χτύπημα» από την Πάρις Χίλτον στο Χ – Η εταιρεία της αποσύρει τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα

Σούζαν Σάραντον, Μελίσα Μπαρρέρα: «Παράπλευρες απώλειες» στον πόλεμο της Γάζας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:40