search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:16
MENU CLOSE

Η φωτογραφία μίας παρέας που σκόρπισε στους πέντε ανέμους – τη χώρισε ο… ΣΥΡΙΖΑ

23.11.2023 13:25
parapolitiko+fotografia+pareatsipra

Όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία, ως στοιχείο μίας νοσταλγικής, αλλά και με σαφές πολιτικό περιεχόμενο, μόχλευσης του παρελθόντος και επιβεβαίωσης της Σαββοπούλειας ρήσης «οι παρέες γράφουν ιστορία», είχε κάνει εντύπωση.

Ήταν περίπου την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός τοποθέτησε την άγνωστη στο ευρύ κοινό Ελευθερία Χατζηγεωργίου υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης στην τελευταία φάση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η φωτογραφία λοιπόν φανέρωνε ότι μία φοιτητική παρέα κατάφερε να αναδειχθεί στη διακυβέρνηση της χώρας, ξεπερνώντας ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα των νεανικών χρόνων της.

Απ’ όλα τα πρόσωπα που ήταν στη φωτογραφία μόνο η εικονιζόμενη δεξιά Αγγελική Κουγιουμτζόγλου (με κόκκινο κύκλο), δεν ακολούθησε πολιτική καριέρα – και βεβαίως η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος του κ. Τσίπρα.

Αλλά πλέον οι περισσότεροι, πλην του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Νίκου Καρανίκα (πρώτος από αριστερά) είναι εκτός κόμματος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος (δεύτερος από αριστερά), η Ελευθερία Χατζηγεωργίου στο βάθος απέναντι από την κυρία Μπαζιάνα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (σε πρώτο πλάνο δεξιά), ο οποίος απέχει ουσιαστικά εδώ και χρόνια, είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γιώργος Κουτεντάκης (στο βάθος, στην κορυφή του τραπεζιού) είναι επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και δεν έχει συμμετοχή στην κομματική ζωή.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Μία πρώην υφυπουργός και τρεις πρώην βουλευτές μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν

Βουλή: Δεν πάει στην νέα Κ.Ο. ο ανεξάρτητος Χουρδάκης

ΠΑΣΟΚ: Σχέδια για ίδρυση νέας συνδικαλιστικής παράταξης 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36