search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:36
MENU CLOSE

Κοντιάδης: Διαρρήκτης σκοτώθηκε στον φωταγωγό του γραφείου του – Η συγκινητική ανάρτηση του καθηγητή

23.11.2023 07:21
κοντιαδισ νες

Ενας διαρρήκτης ήταν νεκρός στον φωταγωγό της πολυκατοικίας όπου διατηρεί το γραφείο του ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ξενοφών Κοντιάδης

Ο ίδιος περιγράφει, όπως λέει, μια δραματική ιστορία μια «νύχτα στον φωταγωγό ενός κτιρίου γραφείων στο κέντρο της πόλης»

Όλα ξεκίνησαν όταν εργαζόμενη στο γραφείο παρατήρησε από το παράθυρο ότι ένα αιρκοντίσιον κρεμόταν στο κενό.

Ο τεχνικός που κάλεσαν ανεβαίνοντας στην ταράτσα βρήκε παραβιασμένο το σκέπαστρο και δίπλα παρατημένα εργαλεία και σκοινιά. Λίγη ώρα μετά κατάλαβαν ότι στον φωταγωγό βρισκόταν ένα ακίνητο σώμα.

«Ο διαρρήκτης φαίνεται πως είχε συνεργό, που μόλις είδε μέσα στη νύχτα τον άντρα να πέφτει το έβαλε στα πόδια, αφήνοντας εργαλεία και σκοινιά στην ταράτσα. Δεν θα μάθουμε μάλλον αν πέθανε ακαριαία ή βασανίστηκε.

Αν δεν είχε χτυπήσει πάνω στα αιρκοντίσιον του τρίτου ορόφου, που ξεκόλλησαν από τον τοίχο και τα είδε η εργαζόμενη από το παραθυράκι του φωταγωγού, ίσως ο νεκρός άντρας να ήταν ακόμη εκεί. 

Δυστυχισμένοι άνθρωποι, που ρισκάρουν τη ζωή τους για να μπουν σε χώρους γραφείων, αναζητώντας τι; Κάποιος, κάποια ίσως ακόμη να τους περιμένει.

Όταν βλέπεις μπροστά σου διπλωμένο το ακίνητο σώμα οι ηθικολογίες περισσεύουν. Μένει μόνο η γυμνή αίσθηση της λεπτής γραμμής που χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο. Νύχτα, στον φωταγωγό ενός κτιρίου γραφείων στο κέντρο της πόλης» αναφέρει.

Το πρωί τηλεφώνησαν τα παιδιά από το γραφείο να μου πουν ότι ένα αιρκοντίσιον στον φωταγωγό, μπροστά στο παράθυρο της κουζινίτσας, ξεκόλλησε και κρέμεται στο κενό. Τους είπα να καλέσουν τον τεχνικό να το φτιάξει.

Ο τεχνικός παραξενεύτηκε, ανέβηκε στην ταράτσα να δει αν είχε πέσει κάποιο αντικείμενο στον φωταγωγό, βρήκε παραβιασμένο το σκέπαστρο και δίπλα παρατημένα εργαλεία και σκοινιά. Λίγη ώρα μετά καταλάβαμε ότι έξι ορόφους πιο κάτω βρισκόταν ένα ακίνητο σώμα. 

Κλήθηκε η αστυνομία, ασθενοφόρο, ύστερα η πυροσβεστική. Έσπευσα στο γραφείο. Από ένα παράθυρο του ισογείου φτάσαμε στον νεκρό άντρα. Διπλωμένος στο δάπεδο του φωταγωγού, χωρίς εμφανή τραύματα, μόνο με κάποιες αμυχές στο κεφάλι. Σήμανση, φωτογραφίες, καταγραφή. Τον τραβήξαμε έξω, ένας μικρόσωμος 35άρης με γκριζαρισμένα μαλλιά, χωρίς στοιχεία ταυτότητας. 

Τα γραφεία κηδειών, μου είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας, δεν παραλαμβάνουν νεκρούς αγνώστων στοιχείων επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτα.

Μόνο ένα γραφείο στην Ομόνοια δεν αρνείται αυτή την αποστολή, όπως και έγινε. Τα αποτυπώματα παίρνονται στο νεκροτομείο.

Μου είπε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες ένα παρόμοιο δυστύχημα έγινε σε κοντινή πολυκατοικία. Εκεί το νεκρό σώμα βρέθηκε την άλλη μέρα διαμελισμένο.

Ο διαρρήκτης φαίνεται πως είχε συνεργό, που μόλις είδε μέσα στη νύχτα τον άντρα να πέφτει το έβαλε στα πόδια, αφήνοντας εργαλεία και σκοινιά στην ταράτσα.

Νύχτα, στον φωταγωγό ενός κτιρίου γραφείων στο κέντρο της πόλης».

Διαβάστε επίσης

Άνω Λιόσια: Επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ

Κολωνός: Άγριο ξύλο σε σχολική εκδρομή – Ανήλικοι επιτέθηκαν σε μαθητές διαφορετικού σχολείου και συνελήφθησαν

Παιανία: Άνδρας προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος 15χρονης σε λεωφορείο – Της προσέφερε και χρήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:32