search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:12
MENU CLOSE

Οι 3 καλύτερες Thanksgiving στιγμές στα «Φιλαράκια»

24.11.2023 14:29
Untitled design (5)

Χτες ολόκληρη η Αμερική γιόρτασε την Γιορτή των Ευχαριστιών και κανείς δεν διοργάνωνε καλύτερα το τραπέζι των Ευχαριστιών από τη Μόνικα Γκέλερ! Δέκα κύκλους είχε η σειρά, απολαύσαμε εννιά τραπέζια (ο δεύτερος κύκλος δεν είχε τραπέζι είχε όμως τα γλυκά από Mockolate της Μόνικα) όπου κάθε φορά λάμβανε χώρα ένα ξεκαρδιστικό σκηνικό. Αυτές είναι οι 3 καλύτερες γιορτές των Ευχαριστιών από τα αγαπημένα μας «Φιλαράκια» στο Netflix.

1η σεζόν, «The One Where Underdog Gets Away»

Η πρώτη γιορτή των Ευχαριστιών που θα γινόταν θεσμός, φέρνει οικεία συναισθήματα σε αρκετούς για το πώς είναι να περνάει κανείς μόνος του τις γιορτές ως ενήλικας. Τα σχέδια αυτού του γκρουπ φίλων να περάσουν αυτή τη γιορτή με την οικογένειά τους, καταρρέουν και τελικά καταλήγουν να φάνε μεταξύ τους. Είναι η πρώτη φορά που ο Τσάντλερ αποκαλύπτει ότι μισεί αυτή τη μέρα εξαιτίας των άσχημων αναμνήσεων που έχει από τους γονείς του οι οποίοι του ανακοίνωσαν πως παίρνουν διαζύγιο στο τέλος ενός γεύματος την Ημέρα των Ευχαριστιών όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί.

Η Μόνικα προσπαθεί να τους ευχαριστήσει όλους φτιάχνοντας διαφορετικά είδη πουρέ και πατάτας για να έχει ο καθένας από τους φίλους της ένα πιάτο που του θυμίζει το σπίτι του. Ο Τσάντλερ μπαίνει τρέχοντας μέσα στο σπίτι και ουρλιάζει πως ένα τεράστιο μπαλόνι σκύλου που έφυγε από την παρέλαση περιπλανιέται στη Νέα Υόρκη. Όλοι τους τρέχουν πάνω στην ταράτσα να το δουν. Ένα απλό σημείο στίξης δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα καθώς ούτε η Μόνικα ούτε η Ρέιτσελ πήραν κλειδιά. Η Ρέιτσελ νόμιζε ότι η Μόνικα της είπε πως πήρε κλειδιά ενώ στην πραγματικότητα η Μόνικα την είχε ρωτήσει αν έχει πάρει εκείνη κλειδιά. Μόλις κατέβηκαν πίσω στο διαμέρισμα δεν είχαν τρόπο να ανοίξουν, το φαγητό είχε καεί και τα πλάνα όλων ακυρώθηκαν. Την πόρτα άνοιξαν ο Τζόι και ο Τσάντλερ που είχαν ένα αντικλείδι στο σπίτι τους. Όλοι αρχίζουν να τσακώνονται. Όταν όμως είδαν τον «Ugly naked guy» που ζει απέναντι με την παρέα του κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να έχεις κάποιον να μοιραστείς τις γιορτές.

5η σεζόν, «The One With the Thanksgiving Flashbacks»

Στη μέση των κύκλων στην πέμπτη σεζόν η ομάδα έχει σκάσει από το φαγητό και αρχίζουν να μοιράζονται τα πράγματα που τους κάνουν να είναι ευγνώμονες. Ο Τσάντλερ τους προκαλεί να βρουν χειρότερη μέρα των Ευχαριστιών από τη δική του (που είχαν χωρίσει οι γονείς του). 

Για αποδείξει ότι έχει δίκιο, όλα τα «Φιλαράκια» αρχίζουν και εξιστορούν τις χειρότερες εμπειρίες τους από αυτή τη μέρα. Η Φοίβη λέει ιστορίες που αφορούν τις προηγούμενες ζωές της, ο Τζόι για τότε που έχωσε μια γαλοπούλα στο κεφάλι του για να τρομάξει τον Τσάντλερ αλλά κόλλησε και η Ρέιτσελ που της ξεφεύγει η χειρότερη μέρα της Μόνικα. Όταν οι δυο τους ήταν ακόμα σχολείο, ο Ρος και ο Τσάντλερ πήγαιναν στο Πανεπιστήμιο και γύρισαν για το γιορτινό τραπέζι στο σπίτι των Γκέλερ. Τότε η Μόνικα ήταν πιο βαριά κι άκουσε τον Τσάντλερ να αναφέρεται σε εκείνη ως η «χοντρή αδερφή» του Ρος και αυτό την ώθησε να χάσει βάρος.

Όμως το «revenge body» της Μόνικα δεν ήταν αρκετό και έβαλε ως στόχο να αποπλανήσει τον Τσάντλερ και με σκοπό να τον απορρίψει. Η προσπάθειά της απέτυχε και καταλήγει να του κόψει το μικρό δάκτυλο του ποδιού του. Στο νοσοκομείο αντί για το δάκτυλο φέρνει ένα καρότο. Τότε ο Τσάντλερ θυμώνει απίστευτα αφού μαθαίνει ότι έχασε το δάκτυλό του από μια προσβολή. Για να τη συγχωρέσει, η Μόνικα βάζει μια γαλοπούλα στο κεφάλι της και του χορεύει αισθησιακά. Ο Τσάντλερ γελάει τόσο δυνατά και του ξεφεύγει πρώτη φορά ότι την αγαπά.  

8η σεζόν, «The One With the Rumor»

Δεν μπορούσαμε να μην προσθέσουμε το επεισόδιο με τον Μπραντ Πιτ που τότε μάλιστα ήταν ακόμα παντρεμένος με την Τζένιφερ Άνιστον.

Είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών και η Ρέιτσελ είναι έγκυος στο μωρό του Ρος. Ένας παλιός συμμαθητής τους, ο Γουίλ (Μπραντ Πιτ) κάνει την εμφάνισή του στο γεύμα. Όπως γίνεται αμέσως φανερό ο Γουίλ δεν πάει και πάρα πολύ την Ρέιτσελ καθώς δεν τον έκανε παρέα στο σχολείο επειδή ήταν υπέρβαρος. Πλέον είναι αδύνατος, γυμνασμένος και πλούσιος όμως δεν έχει ξεπεράσει το μπούλινγκ της «Queen Rachel».

Την κατηγορεί πως του έκανε τη ζωή μίζερη καθώς γεμίζει ασφυκτικά το πιάτο του με φαγητό. Αποκαλύπτει ότι μαζί με τον Ρος ίδρυσαν ένα «I Hate Rachel Green Club» και ξεκινούσαν φήμες για εκείνη. Και μέσα σε όλα ο Τζόι βάζει στοίχημα πως θα καταφέρει να φάει μια ολόκληρη γαλοπούλα μόνος του.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου, διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος» του ΔΟΛ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ο Χοακίν Φίνιξ στον ρόλο του Βοναπάρτη και η επιστροφή του Μελ Γκίμπσον

Ertflix: Δέκα σειρές και οι ταινίες που πρέπει να δεις τώρα στην πλατφόρμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58