search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:37
MENU CLOSE

Δύσκολο διαζύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Κασσελάκη για «την καρέκλα» της Αχτσιόγλου – Κατηγορίες για «τοξικότητα» και «έλλειψη αριστερής ευφυΐας» από τους «9»

24.11.2023 19:05
syriza-11-NEW

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην δήλωση Κασσελάκη, των 9 βουλευτών που αποχώρησαν και πρόσκεινται στην πρώην πλέον εσωκομματική τάση των 6+6.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν και χθες απέφυγε αναφορά σε «αποστάτες» σήμερα επανήλθε στο σκληρό ύφος κατηγορώντας τους αποχωρήσαντες βουλευτές για προσκόλληση σε καρέκλες, ζητώντας με αυτό τον τρόπο την επιστροφή των εδρών.

«Πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυΐας για να κάνεις μια τέτοια ανάρτηση» είπε η Σία Αναγνωστοπούλου για την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Θέλουμε να γίνει πράξη η σύγχρονη αριστερά. Ο αντίπαλός μας είναι δεξιά», εξήγησε ενώ σημείωσε ότι «δεν φεύγεις έτσι απλά από το σπίτι σου» αναφερόμενη στην αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς δεν θα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε κ. Αναγνωστοπούλου, για την επόμενη μέρα με τη δημιουργία ΚΟ και πρόσθεσε: «Απέναντί μας θα είναι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί».

Σχετικά με την κόντρα της με τον Παύλο Πολάκη, η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής ανέφερε: «Εγώ δεν έχω προσωπικές αντιπαραθέσεις, έχω όμως πολιτικές διαφωνίες. (…) Δεν πρόκειται απέναντι μου να είναι πολύ αγαπημένοι σύντροφοι με τους οποίους έχουμε πορευτεί χρόνια γιατί δεν ξέρω αν σε αυτό το όραμα που έχουμε – να στήσουμε ξανά αυτό τον αριστερό προοδευτικό χώρο – χρειάζονται όλες αυτές οι επιθέσεις, που κι εμένα μου φαίνονται θράσους και έλλειψης στοιχειώδους ευφυΐας».

«Μιλούσαμε πολύ στα όργανα. Αλλά δεν ήταν ο κύριος Πολάκης που έδινε τον τόνο. (…) Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι και χαρακτήρες και πολιτικές διαφωνίες και όλα αυτά. Το θέμα είναι ποιος δίνει τον τόνο».

Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης αρέσκεται στην τοξικότητα

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τη στάση και τις δηλώσεις του «αρέσκεται στην τοξικότητα» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο Open.

Όπως τόνισε «δεν αντιμετωπίζουμε την πολιτική με όρους καρέκλας, έχουμε μεγάλη διαφορά στην αντίληψη του τι είναι πολιτική και πώς ασκείται».

«Για μένα δεν είναι πολιτική να πετάμε ένα σύνθημα, αλλά το περιεχόμενο και η ιδεολογική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Εκεί θέλουμε να στρέψουμε τη μάχη, απέναντι στη δεξιά που εμφανίζεται κυρίαρχη αλλά πλήττει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας», επεσήμανε οι ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Για τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς και της Κεντροαριστεράς ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ πέταξε στον κάδο των αχρήστων τη μεγάλη ευκαιρία που υπήρχε με την απλή αναλογική. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδης συνεννόηση των δυνάμεων της Αριστεράς ώστε να υπάρχει μέτωπο απέναντι στη μονοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπήρχαν όροι συμβίωσης με τη μετάλλαξη που υπέστη αυτό το κόμμα. Δεν θα τον αντιμετωπίσουμε όμως σαν εχθρό. Έχουν παραμείνει πάντως σύντροφοι με τους οποίους θα μπορούσαμε στο μέλλον να συμπορευτούμε».

Ηλιόπουλος: Όποιος διαφώνησε τον είπαν εσωτερικό εχθρό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος η απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα δεν ήταν εύκολη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, οποιονδήποτε διαφώνησε με τη νέα πολιτική που ασκεί, τον ονόμασε εσωτερικό εχθρό. Δεν κάναμε λευκή απεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς λέμε ότι ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν μπορούν να κάνουν την κατάλληλη αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη νέα ΚΟ που είναι στα σκαριά, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε για την ταυτότητά της: «Θα είναι μια αριστερή, εναλλακτική επιλογή απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Υπάρχει ένα πολιτικό κενό. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Χυδαία η ανάρτηση Κασσελάκη» λέει η ομάδα Αχτσιόγλου

Οι 9 αποχωρήσαντες με διαρροή τους στα ΜΜΕ, χαρακτήρισαν νωρίτερα «χυδαία» τη σημερινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμαίνουν ότι δικαιώνει την επιλογή τους να αποχωρήσουν από το «κόμμα Κασσελάκη». Τον παραπέμπουν στα δεκάδες κείμενα αποχωρήσεων μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των οργανώσεων και οργάνων του κόμματος προκειμένου να κατανοήσει τους λόγους αποχώρησης όλων αυτών των ανθρώπων αφήνοντας μια ειρωνική αιχμή ότι υπάρχει το «σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι “πουμαρό”».

Και κλείνουν με το υστερόγραφο πως «χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

Αναλυτικά όσα αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην ομάδα των 9 βουλευτών που αποχώρησαν χθες:

«Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. 

Αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς  λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι «πουμαρό».

Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει. 

Υ,Γ Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επι πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

Κασσελάκης: «Αν η Αχτσιόγλου μου έλεγε ότι είχε όνειρο την καρέκλα δεν θα ήμουν υποψήφιος – Οι έδρες είναι του ΣΥΡΙΖΑ»

Είχαν προγηθεί οι κεραυνοί κατά της ομάδας Αχτσιόγλου και των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ που εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης με νέα ανάρτησή του το μεσημέρι της Παρασκευής και αφού προχωρούν οι διεργασίες για τη συγκρότηση νέου κόμματος από την αριστερή πτέρυγα που έφυγε από το κόμμα.

Ο κ. Κασσελάκης επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της ίδιας της κυρίας Αχτσιόγλου, αλλά και της ομάδας της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα, ήταν φορτισμένοι μόνο για τη διάσπαση». Χαρακτηρίζει τη διάσπαση ως την «πρώτη μεταπολιτική» και σημειώνει ότι ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε να αξιοποιήσει τα στελέχη αυτά και να διαφυλάξει την ενότητα.

Ειδικά για την αντίπαλό του στη μάχη της ηγεσίας, γράφει ότι εάν του έλεγε πριν τις εσωκομματικές εκλογές ότι η «καρέκλα» της ηγεσίας ήταν το όνειρό της και ότι θα έφευγε από το κόμμα εάν δεν κέρδιζε, τότε ο ίδιο θα απέσυρε την υποψηφιότητά του για χάρη της ενότητας!

Καλεί δε εμμέσως πλην σαφώς τους βουλευτές που αποχώρησαν να επιστρέψουν τις έδρες, καθώς εκλέχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Διαβάστε επίσης:

«Ναι» Κασσελάκη στην πρόσκληση Κοτζιά για συνεργασία

Άδωνις Γεωργιάδης: Συναντήθηκε με συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας (Videos)

Κασσελάκης σε επαγγελματίες εστίασης: Ο Μητσοτάκης έλεγε για μειώσεις φόρων και τώρα πέφτει ένα άδικο χαράτσι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:37