search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:17
MENU CLOSE

Τσακλόγλου: Παραμένει στη θέση του παρά την κατακραυγή για τις προσβλητικές γελοιότητες προς τους δικηγόρους

25.11.2023 12:11
tsakloglou

Η θύελλα που προκάλεσαν οι κυνικές, ιταμές, προσβλητικές και ειρωνικές δηλώσεις του για τους χαμηλόμισθους δικηγόρους δεν πτοεί τον υφυπουργό Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγου. Δείγμα προφανώς της ασυναισθησίας και της εκκωφαντικής έλλειψης πραγματικού ενδιαφέροντος για τα όσα συμβαίνουν στην αγορά εργασίας και ειδικά με τους νέους επιστήμονες στη χώρα μας.

Αν και αποδοκιμάστηκε και από τον ίδιο τον πολιτικό του προϊστάμενο Άδωνι Γεωργιάδη, επικρίθηκε σφόδρα από την αντιπολίτευση και διασύρθηκε γελοιοποιούμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του. Και να επιμένει να κρατά την υφυπουργική καρέκλα του, εκθέτοντας και την κυβέρνηση και τον εαυτό του.

Το Μαξίμου δεν έχει αντιδράσει επίσημα ή ανεπίσημα ακόμα, αλλά η δυσφορία εντός του κυβερνώντος κόμματος είναι διάχυτη για τον υπερφίαλο, με οίηση στον ελιτισμό, υφυπουργό.

Αλλά φαίνεται πως είναι ένας ακόμα από τους αρκετούς πια κυβερνητικούς παράγοντες, που είναι στα όρια της κίτρινης κάρτας.

Είναι ενδεικτικό δε της απώλειας αίσθησης που έχει με την πραγματικότητα ο συγκεκριμένος υφυπουργός – άλλοτε αγαπημένος και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, κάτι σαν «γιαλαντζί Γιαννίτσης», ότι και στην υποτίθεται διορθωτική δήλωσή του φαινόταν πως δεν είχε καταλάβει τίποτα για την πολιτική γκάφα στην οποία είχε υποπέσει νωρίτερα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, σημείωνε «με την ουρά κάτω από τα σκέλια» βέβαια και υπό τον κίνδυνο να εκπαραθυρωθεί από την κυβέρνηση, τα εξής:  «Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».  

Νωρίτερα είχε απαντήσει ειρωνικά στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι δικηγόροι εργάζονται με 900 ευρώ και οι ντελιβεράδες με 1.400.

Αντί να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι το πώς επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση έχουν τόσο χαμηλές αμοιβές στην Ελλάδα και να προσεγγίσει το πρόβλημα με την ανάλογη προσοχή και ευαισθησία, έκρινε σκόπιμο να πει την… εξυπνάδα «και γιατί δεν πάει ο δικηγόρος να εργαστεί ντελιβεράς» – υποκρύπτοντας προφανώς και ένα βαθύ αίσθημα υποτίμησης προς τους ανθρώπους που δίνουν μάχη επιβίωσης.

Προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο: Ο κ. Τσακλόγλου ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το 2010-2011, όταν η χώρα οδηγήθηκε (έστω και με ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης) στα βράχια, ενώ τον είχε σύμβουλο και ο εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμου, ο οποίος επίσης δεν έμεινε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία με τα πιο φωτεινά χρώματα.

Ο χαμός πάντως στα social media καλά κρατεί.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη στο Συμβούλιο υπ. Πολιτισμού της ΕΕ: Βελτίωση συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών του Πολιτισμού

Σαββατοκύριακο συσκέψεων για τους «11» – Αποφασίζουν ρόλους και όνομα για τη νέα ΚΟ

Νάσος Ηλιόπουλος: «Oύτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορούν να καλύψουν το κενό στην αντιπολίτευση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:17