search
ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 09:08
MENU CLOSE

Βρετανία: Ο serial killer που ισχυρίστηκε ότι «ο φόνος είναι καλύτερος από τον έρωτα» μπορεί να αποφυλακιστεί

26.11.2023 19:30
fonoi_vretania

Ο καταδικασμένος δολοφόνος, Allan Grimson, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τουλάχιστον 20 δολοφονίες θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στους δρόμους της Βρετανίας και να απολαμβάνει την ελευθερία του, σύμφωνα με τη dailymail.

Ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που πήρε το παρατσούκλι Φρανκενστάιν στις φυλακές, έλαβε άδεια για ακρόαση υπό όρους, αφού πέρασε 22 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τη δύο δολοφονίες τη δεκαετία του 1990.

Θα βρεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Αναστολών Ποινών τον Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να είναι ελεύθερος αν τελικά του δοθεί άδεια.

«Ο φόνος είναι καλύτερος από το σεξ»

Ο Grimson, ο οποίος άφησε άφωνους τους αστυνομικούς όταν τους είπε ότι «ο φόνος είναι καλύτερος από το σεξ», καταδικάστηκε το 2001 για τις δολοφονίες του 18χρονου Nicholas Wright και του 20χρονου Sion Jenkins, στις 12 Δεκεμβρίου 1997 και στις 12 Δεκεμβρίου του 1998 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη Mirror, με τον Wright γνωρίστηκαν σε μάθημα πυρόσβεσης του Βασιλικού Ναυτικού, τον Νοέμβριο του 1997. Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Grimson παρέσυρε τον νεαρό στο διαμέρισμά του και προσπάθησε να τον φιλήσει. Όταν τον απέρριψε, ο Grimson τον χτύπησε με ένα ρόπαλο και στη συνέχεια του έκοψε το αυτί και το λαιμό.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Grimson βίασε τον δεμένο Jenkins στο μπάνιο και στη συνέχεια τον χτύπησε μέχρι θανάτου αναφέρει η MailOnline.

Ο Grimson είναι ύποπτος για τη δολοφονία του 18χρονου ασυρματιστή Simon Parkes, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1986, όταν το ναυτικό αεροπλανοφόρο στο οποίο υπηρετούσε μαζί με τον Grimson, το HMS Illustrious, έδεσε στο Γιβραλτάρ.

Ο «Φρανκενστάιν» συνδέεται και με άλλες ανεξιχνίαστες δολοφονίες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ντοκιμαντέρ του BBC, το 2005, αποκάλυψε ότι οι ντετέκτιβ φέρεται να είχαν λόγους να πιστεύουν ότι διέπραττε πολλαπλούς φόνους ετησίως σε μια περίοδο 10 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε 17 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

Βουλγαρία: Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων – Χάος στις μεταφορές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 09:03