search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:50
MENU CLOSE

Να γίνουμε πιο δυνατοί, χαράζουμε νέα πολιτική

28.11.2023 07:35
giorgos-xristou-new

Πού βρισκόμαστε: Αυτή τη στιγμή οι κρίσεις φαίνεται να είναι παντού. Ζούμε στην εποχή σκληρών και γενικευμένων κρατικών κυρίως ανταγωνισμών, συγκρούσεων και μεγάλων κινδύνων, σε ένα κόσμο που αναζητά προσανατολισμό και πρόσημο.

• Η δημοκρατία κινδυνεύει όλο και περισσότερο.

Η οικονομική δύναμη και ο πλούτος συγκεντρώνονται στα χέρια μιας μειοψηφίας υπερπλούσιων και μεγαεταιρειών, ενώ η γενική φτώχεια αυξάνεται.

Δεν υπάρχει ελπίδα στις κοινωνίες, στον κόσμο που υπομένει και δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Ξέρει ότι αυτή η πολιτική δεν του προσφέρει κάτι.

Κανένας δε φαίνεται να προσδοκά πως κάτι μπορεί να αλλάξει, δε βλέπει να μπορεί να κάνει κάτι ο ίδιος για όλα αυτά.

• Η διεθνής τάξη πραγμάτων βρίσκεται σε γενική αναταραχή, όλα φθίνουν και βυθίζονται.

Ο πλανήτης βιώνει τα οδυνηρά συμπτώματα “της παγίδας” που αναφέρεται στο μεσοδιάστημα των μεγάλων συγκρούσεων, και οι οποίες στις μέρες μας μπορούν να αποβούν απολύτως καταστροφικές, όταν μια ηγεμονική τάξη πραγμάτων αρχίζει να χάνει την επικυριαρχία της, και χωρίς μια νέα ισορροπία να έχει κατορθώσει να την διαδεχθεί.

Να πού βρισκόμαστε σήμερα, κι εμείς κι ο κόσμος, μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι. Εκεί που είναι ο κίνδυνος, κι εδώ που είναι η ελπίδα!

Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μιας κλιμακούμενης κλιματικής κρίσης , που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή όλων μας.

• Το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας μας μεγαλώνει, μετά από απανωτές ήττες. Την ήττα και τη συνθηκολόγηση του καλοκαιριού του 2015, τη συμφωνία των Πρεσπών, την αποδόμηση και την επίθεση στο εθνικό-λαϊκό στοιχείο, την ενεργοποίηση των «καταστάσεων έκτακτης ανάγκης» σαν γενικευμένου τρόπου διαχείρισης κρίσεων (πανδημία, πλημμύρες, πυρκαγιές), τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη θέση της χώρας γι’ αυτόν, τον πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στην Παλαιστίνη και τη στάση του ελληνικού πολιτικού κόσμου, τις διαρκείς απειλές από μεριάς της Τουρκίας και τον ενδοτισμό των εγχώριων ελίτ, την ατιμωρησία των υπευθύνων για σκάνδαλα ( χρηματιστήριο, Ζίμενς, Νοβάρτις κ.α.) και εγκλήματα (Τέμπη, Πύλος, Εύβοια, Έβρος, Θεσσαλία), το γενικό ακαταδίωκτο των πολιτικών, την ανάδειξη της Ν.Δ. το 2019 και το 2023 ως αυτοδύναμης κυβέρνησης.

την Κασσελιάδα και την αμερικανοποίηση της πολιτικής ζωής.

• Χρόνια επιθέσεων από μέσα και έξω έχουν παραλύσει τη χώρα μας για πολύ καιρό.

Εδώ πάνω-κάτω βρισκόμαστε.

Τι να κάνουμε

Αυτές τις ώρες η χώρα βουλιάζει και πνίγεται από ένα φαύλο προδοτικό, εκμαυλισμένο και ξεπουλημένο πολιτικό κατεστημένο, καθώς και από μια διαπλεκόμενη αντιπαραγωγική, ξενόδουλη, παρασιτική, κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία.

Με άλλα λόγια: τώρα χρειάζεται αποφασιστική πολιτική δράση.

Ο λαός μας είναι η λύση, δεν υπάρχει η χώρα χωρίς το λαό της.

•Είμαστε σίγουροι: Οι καιροί αυτοί απαιτούν ένα δημοκρατικό-πατριωτικό κόμμα που μοιράζει δίκαια τον πλούτο και ενδιαφέρεται για τους πολίτες, που υπερασπίζεται σθεναρά τα δίκαια του έθνους μας. Ένα κόμμα κοινωνικής δικαιοσύνης που δείχνει ξεκάθαρη στάση υπέρ των δικαιωμάτων και δίνει λύσεις.

Να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρεύμα και δημοκρατικό κίνημα, που θα σαρώσει το σάπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, να συμβάλει στην ανόρθωση του τόπου μας και στην Εθνική Αναγέννηση της Πατρίδας μας.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα, για να βαδίσουμε με γρήγορα βήματα προς το ελληνικό μέλλον, είναι ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα. Αυτό είναι που επείγει.

Το κίνημα μας θα έχει ως πρώτο και μεγάλο στόχο να αποτινάξει το ζυγό της τυραννίας και τις ξενοκρατίες, που τις τελευταίες δεκαετίες την κατάντησαν υπερχρεωμένη αποικία και δουλοπάροικους τους σύγχρονους Έλληνες. Σπάμε τα δεσμά! Ελευθερώνουμε την Ελλάδα! Χωρίς εθνική ανεξαρτησία τίποτα θετικό και προωθητικό δεν μπορεί να γίνει στη χώρα μας, η οποία θα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο βάλτο της παρακμής.

Αυτή τη σημαία της Ανεξάρτητης-Πατριωτικής Ελλάδας μπορεί να τη σηκώσει μόνο μια παράταξη αρχών, των δημοκρατικών αγώνων, της εντιμότητας, της ανιδιοτέλειας και του ριζοσπαστισμού. Ένα μεγάλο Δημοκρατικό Πατριωτικό Λαϊκό Ρεύμα και Μέτωπο, ανάλογο με εκείνα τα μεγάλα μέτωπα, που κράτησαν ζωντανή και νικηφόρα την Ελλάδα στις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας της.

• Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Να φτιάξουμε το κόμμα, που χρειάζεται τώρα.

Η ελληνική κοινωνία μάς χρειάζεται.

Μας αξίζει μια άλλη Ελλάδα.

Μια Ελλάδα Νέα!

• Σας καλούμε όλους, ελάτε μαζί μας, για να γίνουμε πιο δυνατοί, για όλους τους Έλληνες, για την Ελλάδα.

Αγωνιστείτε!

*Ο Γιώργος Χρήστου είναι Πρόεδρος του «ΕΜΠΡΟΣ»

Διαβάστε επίσης:

Σε μετέωρη αναζήτηση ταυτότητας για την Αριστερά

Όραμά μας μια Ευρώπη αμυντικά αυτόνομη και πρωταγωνιστής γεωπολιτικών εξελίξεων

Ξεσηκωμός ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:46