search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 07:38
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ – Θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

29.11.2023 10:38
mitsotakis_sakellaropoulou

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε το πρωί της Τετάρτης (29/11) ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους.

Μιλώντας μπροστά στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ σχολιάζοντας πως είναι ένα «ατυχές γεγονός».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το unfair Σούνακ δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις και πρόσθεσε πως το όλο ζήτημα έχει και μια θετική πλευρά καθώς απέκτησε μια μεγαλύτερη δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα της χώρας μας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου.

Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος. Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης μελών της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης: «Tο αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα προκύπτει από το δίκαιο και την ιστορία»

Αλέξης Χαρίτσης: Ο ήπιος τεχνοκράτης στο τιμόνι του νέου κόμματος στην Αριστερά – Γιατί τον αποδέχονται Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος

«Μπούμερανγκ» για τον Ρίσι Σούνακ η απρέπεια του – Πιο γνωστό το ελληνικό αίτημα για τα Γλυπτά ενώ συνεχίζεται η κατακραυγη του διεθνούς Τύπου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 07:37