search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:44
MENU CLOSE

Expedia: Διαλέξτε Πάρο αντί για Σαντορίνη και Λίβερπουλ αντί του Λονδίνου

30.11.2023 14:04
Untitled design (3)

Διαλέξτε το Λίβερπουλ αντί του Λονδίνου και την Πάρο αντί της Σαντορίνης, γράφει η Daily Mail, παρουσιάζοντας εναλλακτικές λύσεις για διακοπές, ώστε να αποφευχθούν τα πολυσύχναστα μέρη. Οι προτάσεις στηρίζονται στις τάσεις που παρατηρούνται στο διαδίκτυο, με τα clips που ανεβαίνουν στο TikTok με την ένδειξη Dupes, να συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Η Daily Mail επισημαίνει ότι οι εναλλακτικοί προορισμοί είναι συχνά πιο προσιτοί και με λιγότερο κόσμο και αναφέρει ως παράδειγμα ότι η Πάρος είναι εξίσου όμορφη, γραφική και πολύ πιο προσιτή από την Σαντορίνη, η οποία «βουλιάζει» από επισκέπτες το καλοκαίρι.

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα μυστικά της Πάρου, ως εναλλακτικού προορισμού έναντι της Σαντορίνης έχει παρουσιάσει αύξηση 193%, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Expedia, που σημειώνει ότι «θα συναντήσετε λιγότερα πλήθη στην Πάρο απ΄ ότι στη δημοφιλή Σαντορίνη». Και τα δύο νησιά εκπέμπουν «την γοητεία των Κυκλάδων», σημειώνει η ιστοσελίδα, προτείνοντας όμως τις αρχαιότητες της Πάρου και την Εκατονταπυλιανή ως αξιοθέατα στην Πάρο, αν κάποιος θέλει να απολαύσει το κυκλαδίτικο τοπίο χωρίς τόσους πολλούς επισκέπτες.

Η πρόταση για την επιλογή του Λίβερπουλ αντί του Λονδίνου για τους επισκέπτες της Βρετανίας, είναι επίσης μια έντονη τάση στο διαδίκτυο, με την Expedia να σημειώνει ότι το Λίβερπουλ είναι γεμάτο εκπλήξεις.

«Ένα ταξίδι στο Λονδίνο είναι αξιόπιστη επιλογή, αλλά λίγο βορειότερα, το Λίβερπουλ, έχει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, καθώς η πόλη «σφύζει από τέχνη και πολιτισμό», σύμφωνα με την Expedia. Σημεία αναφοράς είναι η γκαλερί Tate στο Λίβερπουλ και το Merseyside Maritime Museum, αντί του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου του Λονδίνου.

Για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, έντονο είναι επίσης το ενδιαφέρον για το Παλέρμο, αντί της Λισαβόνας. Η Λισαβόνα είναι διαμάντι, αλλά οι τιμές έχουν ανέβει πολύ. Και γι αυτό προτείνεται το Παλέρμο στην Σικελία, για μια γοητευτική απόδραση δίπλα στη θάλασσα.

«Πριν από μία δεκαετία η πορτογαλική πρωτεύουσα άνθιζε σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, που την χαρακτήριζαν ευρωπαϊκό διαμάντι», γράφει η Expedia. Όμως από την στιγμή που έγινε δημοφιλής προορισμός οι τιμές στην Λισαβόνα ανέβηκαν πολύ. Γι αυτό η Expedia προτείνει το Παλέρμο, όπου η σχέση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του κόστους παραμένει λογική.

Στην Ασία η τάση είναι η επιλογή της Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, αντί της Σεούλ, καθώς η Ταϊπέι «σιωπηλά έκανε ό,τι και η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας»– εξελίχθηκε σε έναν κόσμο για τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, την γευσιγνωσία και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Κατά την Expedia μια καλή εναλλακτική αντί της Μπανγκόκ είναι η Πατάγια, «γεμάτη πολιτισμό και διασκέδαση», όπου οι ξένοι μπορούν να … χαθούν στην τοπική κουλτούρα της Ταϋλάνδης.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η πρόταση για «ανταλλαγή» του Σίδνεϊ με το Περθ. Παρόλο που το Σίδνεϊ θεωρείται μια από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζήσει κάποιος, οι επισκέπτες θα βρουν αντίστοιχες φυσικές ομορφιές στο Περθ. Οι δύο πόλεις συνδυάζουν τις ωραίες παραλίες και την αστική κουλτούρα, με τη διαφορά ότι το Περθ παραμένει πιο «ανθρώπινη» πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Οι ταινίες, οι σειρές και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται τον Δεκέμβριο

Τέσσερεις εμβληματικοί οίκοι υψηλής ραπτικής που έφτασαν κοντά στη χρεοκοπία

Diana: Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το δακτυλίδι «Dis moi oui!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:42