search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:49
MENU CLOSE

«Έρημη χώρα»: Η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX διαθέσιμη από σήμερα 1η Δεκεμβρίου

01.12.2023 16:54
ERHMH_XWRA
Eurokinissi

Μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, η «Έρημη χώρα», αφηγείται την οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού το οποίο αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ηρώων της ιστορίας.
Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της «Έρημης χώρας» έχουν ήδη ανέβει στην χωρίς συνδρομή πλατφόρμα ERTFLIX της ΕΡΤ.

Η 11 ετών Εύα, η ποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια (εκλεκτική αλαλία), χάνει σε τροχαίο και τους δύο γονείς.

Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά και βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του.

Η ανάληψη της κηδεμονίας από τον παππού του παιδιού δεν είναι απλή υπόθεση διότι ο μονόχνοτος Λουκάς, που τον κάνει ο Γιώργος Κέντρος, δεν θέλει να αναλάβει την επιμέλεια της εγγονής τους και θα αναμετρηθεί με τον αυστηρό εισαγγελέα ανηλίων- τον υποδύεται ο Γιώργος Καραμίχος– ο οποίος καλείται να λύσει έναν νομικό-δικαστικό γόρδιο δεσμό που αφορά στη ζωή του ανήλικου κοριτσιού.

Η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, θα αναμετρηθεί με τον παππού στην επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, η οποία θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους… δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα τους αναγκάσει να βγουν από τις «οχυρωμένες» θέσεις τους κάνοντας τις καρδιές να «χτυπήσουν» ξανά.

Τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια στις 15 Δεκεμβρίου.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με προβλήματα όρασης και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος) και οι Ρουμάνοι ηθοποιοί Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ).

Διαβάστε επίσης:

Αποκλεισμό και απαξιωτική συμπεριφορά του ΥΠΕΞ καταγγέλλουν φωτορεπόρτερ

Η σειρά «So long Marianne» για τον έρωτα  Λέοναρντ Κοέν και Μαριάν σε Star και Cosmote TV

Netflix: Πέντε action σειρές για το Σαββατοκύριακο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44